Ekstra Bladet

Uundgåelig røvtur

-

SAINT- MARTIN- DE- RÉ ( Ekstra Bladet): Med flænsede cykel- trikoter og ansigter fordrejet i smerte trillede et stort kontingent Tour- ryttere over målstregen på 10. etape.

For selv om etapen på papiret synes let og overkommel­ig, så var vejene ikke de bedste – og rytterne røg i flere tempi i asfalten.

– Det her er nogle af de værste etaper at køre. Al den stress – og der sker så mange styrt, sagde Michael Valgren i mål.

Han noterede sig mange styrt som følge af midterhell­er og andet udstyr, der normalt er med til at holde farten nede - men i et cykelfelt mest skaber kaos.

Helt vildt

– Ja, helt vildt. Der var også snak om inden etapen om, hvorvidt vi skulle … ikke neutralise­re det, men prøve at køre pænt mod hinanden. Men det kan vi jo ikke, sagde NTT- danskeren, der også lige var ude med riven. Fordi det er en Grand Tour, vil klassement­folkene gerne så let igennem en dag som i dag, fordi de kan tabe tid.

– Det kostede et styrt til Nairo Quintana, fordi han simpelthen ikke bruger sine bremser. Jeg siger ikke, at han fortjente at styrte, men han lægger selv op til det, sagde Michael Valgren.

Hans holdkammer­at Edvald Boasson Hagen var også nede, og så var det op til Valgren at køre sprinten for store Max Walscheid, der havde fået den opgave, efter Giacomo Nizzolos exit.

– Jeg kan jo ikke køre et leadout som Michael Mørkøv. Jeg skal bruges inden. Og med den modvind var det en svær spurt. Og det gik vist ikke så godt med Max, sagde Michael Valgren.

Det sidste havde han ret i. Den næsten to meter høje tysker endte som nummer 19.

Den første positive prøve fra en navngiven person i Tour de France i fem år

 ?? FOTO: FRANCK FAUGERE/AFP/ RITZAU SCANPIX ?? Heltene
– Vi var meget opsatte på, at bøtten skulle vendes i dag, sagde Michael Mørkøv, der fejrer etapesejre­n med vinderen Sam Bennett.
FOTO: FRANCK FAUGERE/AFP/ RITZAU SCANPIX Heltene – Vi var meget opsatte på, at bøtten skulle vendes i dag, sagde Michael Mørkøv, der fejrer etapesejre­n med vinderen Sam Bennett.
 ?? FOTO: ANNE- CHRISTINE POUJOULAT/AFP/ RITZAU SCANPIX ?? Team Sunwebs irske rytter Nicolas Roche måtte en tur i asfalten.
FOTO: ANNE- CHRISTINE POUJOULAT/AFP/ RITZAU SCANPIX Team Sunwebs irske rytter Nicolas Roche måtte en tur i asfalten.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark