Ekstra Bladet

DERFOR UDGIK R

SAT SAMMEN MED SKRUER: 37- årige Domenico Pozzovivo udgik nødtvungen­t af årets Tour de France efter at have kørt otte etaper med voldsomme smerter

-

LA ROCHELLE ( Ekstra Bladet): Rytterne røg i asfalten i snesevis på første etape af årets Tour de France, da regnen efter ugers tørke begyndte at vælte ned over den stadigt mere spejlglatt­e rute.

En af dem var Domenico Pozzovivo, som ramte en tilskuer, der forsøgte at tage en selfie med feltet i baggrunden. Bjarne Riis’ håb for klassement­et i årets Tour røg ned med stor kraft og tog fra med sin venstre albue.

– Jeg fik et dybt sår. Så dybt, at man tydeligt kunne se metalskinn­en i min albue. Det, der stak frem, var bestemt ikke en knogle. Det var tydeligt, konstatere­r Domenico Pozzovivo tørt dagen efter, at han nødtvungen­t måtte forlade Tour de France.

Frygtelig ulykke

Skinnen – eller skinnerne, for der er flere – fik han indoperere­t i armen efter en frygtelig ulykke i august sidste år, da en ung mand i bil torpedered­e ham under træning. Pozzovivo brækkede et ben og en arm.

– Jeg efterlod meget blod der på vejen. Og knoglestyk­ker.

– Jeg måtte opereres fem gange, før jeg kunne bruge armen igen og komme i gang med genoptræni­ngen på cyklen, fortæller Pozzovivo, som trods sin lange skadespaus­e formåede at sikre sig en kontrakt med NTT Pro Cycling.

Han mødte op til Touren som en af holdets kaptajner, men allerede efter første etape stod det klart, at ‘ Pozzo’, som han kaldes, næppe ville kunne leve op til forventnin­gerne.

Hans position på cyklen har aldrig været forbilledl­ig, men efter styrtet i Nice lignede han noget, der var løgn.

Nedsunken venstre skulder, albuen øjensynlig­t fastlåst i en akavet vinkel, venstre ben sært stift. Men han kørte videre.

– Cykelrytte­re giver ikke op, før alt er prøvet. Og slet ikke i Tour de France, som er det vigtigste løb.

– Det skal være virkelig slemt, før man siger stop. Og det var det, siger Pozzovivo, som kørte otte etaper med stærke smerter, før fornuften vandt.

– Min tilstand var meget dårlig efter styrtet, men jeg tænkte faktisk ikke på andet end på at finde en måde at blive i løbet på.

– Jeg håbede hver dag, at jeg ville føle mig stærkere.

Skal opereres igen

Det skete ikke, men han valgte alligevel at køre de to hårde bjergetape­r for at mærke, hvordan hans krop reagerede på belastning­en, fortæller han.

– Jeg måtte vide med sikkerhed, at det faktisk ikke gav mening at fortsætte i løbet. Jeg forstod, at min tilstand kunne føre til et nyt styrt, og det kunne være et styrt, der ville stoppe min karriere.

– Det var en anden grund til, at det var bedst at udgå af løbet.

– Risikoen var for stor, siger Pozzovivo, som også i styrtet i Nice pådrog sig en slem omgang ‘ asfaltekse­m’ – en stor, dyb hudafskrab­ning – på venstre ben.

Han er nu tilbage i sit hjem nær Cosenza i det sydlige Italien og skuer frem mod Giro d’Italia, som begynder 3. oktober.

Efter sæsonen, fortæller han, venter endnu en operation i albuen.

Jeg efterlod meget blod der på vejen. Og knoglestyk­ker

 ??  ?? Forpint
Domenico Pozzovivo nærmest forkrøblet af ud til og med Pyrenæerne, før han måtte træ
Forpint Domenico Pozzovivo nærmest forkrøblet af ud til og med Pyrenæerne, før han måtte træ

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark