Ekstra Bladet

For tidligt at stoppe

-

Snart 38- årige Domenico Pozzovivo har en universite­tsgrad i økonomi og læser i øjeblikket idræt på universite­tet.

Det kan undre, at en så begavet mand vælger at trodse al fornuft og udsætte sin forpinte krop for en så kæmpe belastning, som det er at køre Tour de Fran

Kun få oplever en ulykke som den, Pozzovivo blev udsat for i august sidste år. Og vel kun de færreste vælger at fortsætte karrieren efter en så voldsom oplevelse. Pozzovivo var dog aldrig i tvivl, fortæller han.

– Der var en ung mand i en bil, som kom over i min side, da jeg var ude at træne. Jeg vil tro, at han kørte 80 kilometer i timen, så det var egentlig utroligt, at jeg overlevede.

– Først frygtede jeg, at jeg ville miste armen, for min albue var virkelig svært medtaget. Der manglede en del knoglemass­e, da jeg skulle opereres. Men lægerne gjorde et godt stykke arbejde, for efter en del terapi og genoptræni­ng kunne jeg begynde at køre på cykel igen.

– Du er som cykelrytte­r en gammel mand, så hvorfor stoppede du ikke bare karrieren?

– Jeg ville ikke stoppe på den måde. Det vil jeg stadig ikke. Jeg går snarest muligt i gang med at forberede mig til Giroen.

– Og dengang sidste år var jeg også fast besluttet ce. Pozzovivo er ikke uenig, men han tænker med fuldt overlæg ikke logisk, når det gælder cykling.

– Hvis man elsker at cykle og vælger at blive cykelrytte­r, skal man ikke tænke på alt det, der kan gå galt. Den del af hjernen skal man ikke bruge, siger Pozzovivo med et grin. på at fortsætte karrieren, siger Domenico Pozzovivo.

– Jeg har endnu nogle år i mig, og jeg vil selv bestemme, hvornår og hvordan jeg vil stoppe karrieren. Jeg var stærkt motiveret dengang til at fortsætte som profession­el cykelrytte­r, og det er jeg stadig.

– Jeg er sikker på, at den motivation har hjulpet mig til at komme mig hurtigere over ulykken sidste år. Er

– Tænker man for meget på det, så må man stoppe.

– Man skal holde tingene adskilt, for ellers opnår man ikke noget i den her sport.

Blandt sine bedste resultater kan Pozzovivo tælle etapesejre i Giro d’Italia, Schweiz Rundt og Catalonien Rundt. man motiveret og mentalt stærk, som jeg er, så heler man bedre og hurtigere. Det er jeg overbevist om, siger Pozzovivo.

– Jeg gør halvt.

– Jeg giver ikke op, når jeg er gået i gang med noget, og jeg er slet ikke færdig som cykelrytte­r.

Domenico Pozzovivo har også næste år kontrakt med NTT Pro Cycling. ikke noget

 ?? FOTO: TIM DE WAELE/GETTY IMAGES ?? f smerte på Tourens tredje etape. Han holdt ække sig ud af løbet.
FOTO: TIM DE WAELE/GETTY IMAGES f smerte på Tourens tredje etape. Han holdt ække sig ud af løbet.
 ?? FOTO: NTT PRO CYCLING ?? Pozzovivo på vej ud af Touren efter den sidste Pyrenæer- etape. Han er hjemme i Italien, hvor han skuer frem mod Giro d’Italia i oktober.
FOTO: NTT PRO CYCLING Pozzovivo på vej ud af Touren efter den sidste Pyrenæer- etape. Han er hjemme i Italien, hvor han skuer frem mod Giro d’Italia i oktober.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark