Ekstra Bladet

KRÆVER 700.000 KR. FOR ELSE- KLIPPENE

REGNING FRA TV2: Chefredakt­ør Poul Madsen troede, at Ekstra Bladet og TV2 havde samme dagsorden – at forbedre forholdene for de ældre

- NIKOLAJ HØIER PER MATHIESSEN nih@ eb.dk pma@ eb.dk

Efter at Ekstra Bladet bragte de yderst omtalte TV2klip fra plejehjemm­et Kongsgaard­en, der satte Else- sagen på dagsordene­n landet over, har TV2 nu sendt en regning til Ekstra Bladet.

700.000 kroner forlanger stationen til gengæld for ophavsrets­krænkelsen af dokumentar­en ’Plejehjemm­ene bag facaden’.

Et beløb, som Ekstra Bladets ansvarshav­ende chefredakt­ør Poul Madsen nægter at betale:

– Det var de klip, som var med til at ændre hele den her sag. Og som gør, at man faktisk kan tro på, at de demente ældre i Danmark vil få det bedre.

Ud over at betale de 50.000 kroner ønsker Ekstra Bladet ligeledes at donere yderligere 50.000 kroner til et velgørende formål

– Men det var jo også de klip, som gjorde, at TV2 faktisk kunne vise deres dokumentar. Det er helt ude i hampen, at TV2 forlanger så mange penge. Vi vil gerne betale for det, vi har vist. Det vil sige cirka 50.000 kroner under normale omstændigh­eder.

Ud over at betale de 50.000 kroner ønsker Ekstra Bladet ligeledes at donere yderligere 50.000 kroner til et velgørende formål.

Et formål, som hovedperso­nerne i hele sagen, Else og hendes familie, får lov til at bestemme.

I et videoklip leverer Poul Madsen ligeledes en opsang til TV2:

– Til TV2 er der sådan set kun at sige: Vi troede, I var med i det her af samme grund som os. Nemlig at forbedre forholdene for de ældre i Danmark.

– Nu kan vi se, det handlede om penge. Det synes jeg ikke er kønt at se på.

Læs også lederen på bagsiden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark