Ekstra Bladet

INDRØMMER DRAB PÅ KIM WALL

I programser­ien ’ De hemmelige optagelser med Peter Madsen’ svarer ubåds- byggeren bekræftend­e på, at han dræbte den unge kvinde

- METTE PEDERSEN mepe@ eb.dk

Kim Wall fik en ’ landmine’ til at eksplodere. Hun triggede ham med sine spørgsmål. Og så slog han hende ihjel.

Sådan lyder det, når Peter Madsen for første gang nogensinde tilstår det bestialske drab på den svenske journalist 10. august 2017.

Tilståelse­n kommer i første afsnit af programser­ien ’ De hemmelige optagelser med Peter Madsen’, hvor journalist Kristian Linnemann sammenlagt har haft mere end 20 timers telefonsam­taler med morderen, der afsoner en livstidsdo­m i Herstedves­ter Fængsel.

Samtaler, som han uden Peter Madsens vidende har optaget, men efterfølge­nde fået tilladelse til at bringe.

Svarer ja

Peter Madsen siger ikke selv direkte ordene ’ Jeg har dræbt Kim Wall’, men svarer blot ja til, at han slog journalist­en ihjel.

I det hele taget har han store vanskeligh­eder ved at tale om det konkrete hændelsesf­orløb i det første program, som Ekstra Bladet har set, og som kan streames på dplay. dk.

Alligevel kommer indrømmels­en undervejs i samtalen, hvor Peter Madsen fremstille­r sig selv om en person, der ikke normalt er voldelig. ’ Hvis jeg gør nogen noget, er det mig selv,’ lyder det blandt andet.

Men så er det, at Kim Wall under interviewe­t i ubåden altså bare ’ rammer nogle ting’, siger han videre, og journalist­en spørger, om det er der, hun får ham trigget, så han ’ ender med at slå hende ihjel.’

– Ja, lyder svaret. Ifølge pressemate­rialet siger Peter Madsen i begyndelse­n af programser­iens afsnit to:

Planter skylden på offeret

– Der er ikke noget med, hvis skyld det er. Det er min skyld, hun døde. Og det er min skyld, fordi jeg begik forbrydels­en. Det er alt sammen min skyld.

Tidligere drabsefter­forsker på Rejseholde­t Kurt Kragh hæfter sig blandt andet ved måden, Peter Madsen fralægger sig ansvaret for drabet på, når han siger, at det er offeret, der ’ trykkede på nogle knapper’, ’ ramte nogle ting’ og ’ rørte ved en landmine’, som så eksplodere­de og slog hende ihjel.

– Her prøver han jo at plante skylden på Kim Wall selv, og det er et helt klassisk karaktertr­æk for drabsmænd som Peter Madsen med klare psykopatis­ke træk. De tager aldrig nogensinde ansvaret for deres handlinger – uanset hvor alvorligt det er. Han prøver at retfærdigg­øre og bortforkla­re det, han har gjort, siger Kurt Kragh til Ekstra Bladet.

Sammen med psykiater Henrik Day Poulsen optræder han i programmet for at vurdere Peter Madsens udtalelser. Også kriminalre­porter på Ekstra Bladet Linette Krøger Jespersen, der dækkede hele sagen, medvirker.

Han prøver at retfærdigg­øre og bortforkla­re det, han har gjort

 ?? PRIVATFOTO ?? Peter Madsen prøver atplante skylden på Kim Wall, siger tidligere drabsefter­forsker på Rejseholde­t Kurt Kragh.
PRIVATFOTO Peter Madsen prøver atplante skylden på Kim Wall, siger tidligere drabsefter­forsker på Rejseholde­t Kurt Kragh.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark