Ekstra Bladet

Bandefrede­n blev brudt

23- årig er idømt 14 års fængsel for drabsforsø­g. Han nægter og anker

- JAN SØGAARD js@ eb.dk

Bandekrige­n mellem Loyal To Familia og Brothas var egentlig slut, da den alligevel pludselig blussede op 5. juni 2018 kl. 20.10 på Kongevejen i Helsingør. Her blev en sort VW Golf med to Brothas- medlemmer og to af deres venner standset af en Toyota Yaris i en rundkørsel, og en 23- årig LTF’er affyrede tre skud mod dem med en Glock-pistol. Ingen blev ramt.

Drabsforsø­get kostede i går den nu tidligere LTF’er Ahmet Emin Ucar, 23, 14 års fængsel, fordi han også blev dømt efter bandeparag­raffen 81a, der fordobler straffen.

Retten i Helsingør mente, at skudepisod­en var egnet til at genstarte konflikten mellem LTF og Brothas, der ifølge politiet officielt var sluttet kort tid før.

Efter et halvt års våbenhvile mente Nationalt Efterforsk­nings Center, at konflikten mellem de to bander var slut 26. maj 2018. Retssagen i Helsingør afslørede dog ikke, hvorfor Brothas- medlemmern­e skulle dræbes blot ni dage senere.

Ankede på stedet

Ahmet Emin Ucar nægter sig skyldig, og han ankede dommen på stedet til Østre Landsret. I retten forklarede , at han ikke længere var medlem af LTF, da skudepisod­en fandt sted.

Brothas- folkene havde kørt en ven til Helsingbor­gfærgen i Helsingør og var på vej retur til København, da en sølvgrå Toyota spærrede vejen for dem i rundkørsle­n ved Prøvestens­vej. Tre unge sprang ud af Toyotaen og gik til angreb på Brothas- bilen med et jernrør og smadrede frontruden.

Føreren satte i bakgear for at komme væk, og i det samme standsede en anden bil med Ahmet Emin Ucar, der åbnede ild mod Brothas- bilen. Den slap væk og blev forladt få hundrede meter derfra på Støberivej.

Kort efter fandt politiet de fire unge Brothas, der gemte sig i en privat have på Gurrevej.

Krudtparti­kler

Blandt beviserne i sagen var cirka 50 krudtparti­kler, der blev fundet på ærmerne af den 23-åriges Adidastøj, som politiet fandt i vasketøjsk­urven hos Ahmet Emin Ucars forældre, hvor han boede. Faderen filmede med sin mobil, mens en betjent hev tøjet op af kurven og tabte det på gulvet, før det blev lagt i en bevispose.

Optagelsen brugte forsvarere­n, advokat Mai- Brit Storm Thygesen, som bevis for, at politiet ikke havde behandlet beviset korrekt, og at krudtparti­klerne kunne stamme andre steder fra, for eksempel fra de betjente, der deltog i ransagning­en.

– Betjenten, der samlede tøjet op, var hverken iført handsker, dna- dragt eller mundbind, så der er usikkerhed om, hvordan krudtparti­klerne er havnet på tøjet, siger Mai- Brit Storm Thygesen til Ekstra Bladet.

 ?? PRIVATFOTO ?? To Brothas- medlemmer og to af deres venner blev forsøgt dræbt med skud, da de havde kørt en ven til færgen i Helsingør. Billedet viser tilfældige Brothas- folk, som ikke har med episoden at gøre.
PRIVATFOTO To Brothas- medlemmer og to af deres venner blev forsøgt dræbt med skud, da de havde kørt en ven til færgen i Helsingør. Billedet viser tilfældige Brothas- folk, som ikke har med episoden at gøre.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark