Ekstra Bladet

Barnets tarv

-

Statsminis­teren flagrer i vinden med hensyn til barnets tarv. Man undskylder over for Godhavndre­ngene og lader danske børn dø i syriske flygtninge­lejre. For så nu at tøve med at forbyde at skære i raske spædbørns kønsdele.

På trods af, at regeringen tidligere har indført forbud mod at klippe halerne af grise og hunde, så er man nu i tvivl om, hvorvidt man skal give drengebørn samme beskyttels­e. Det er en krænkelse af individet ret til ejerskab over egen krop.

Martin Luther reformered­e kristendom­men, så statsminis­teren kunne måske træde i karakter og foreslå andre religioner at overveje det samme. For en statsminis­ter i en kristen stat er selvfølgel­ig Guds stedfortræ­der her på jorden. Vi får se, hvor statsminis­terens loyalitet ligger.

Personligt tror jeg, at skaberen har skabt drengebørn med forhud, fordi skaberen har ment, at sådan skulle det være. Men så er der jo tale om en konflikt mellem et trossamfun­d og deres Gud. Men den tanke er ikke faldet statsminis­teren ind. Man må også forstå, at trosfrihed er retten til åndelig frihed – ikke til fysiske overgreb.

I øvrigt så klipper landmænd fortsat halerne af grisene som altid. Så et forbud mod omskæring af drengebørn vil heller ikke få nogen betydning. Men det kan støtte dem, som ikke ønsker at skære i sunde børn, samt forældre, som ønsker, at deres børn skal havde et normalt kønsliv.

Ole Busk

Hampen

 ?? FOTO: EMIL AGERSKOV ?? Vi får se, hvor statsminis­ter Mette Frederikse­ns loyalitet ligger, skriver Ole Busk.
FOTO: EMIL AGERSKOV Vi får se, hvor statsminis­ter Mette Frederikse­ns loyalitet ligger, skriver Ole Busk.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark