Ekstra Bladet

BEHOLDER CORONA- M

- KARL- EMIL AAGAARD MATHIASEN kem@ eb.dk

Den danske industrikæ­mpe FLSmidth afviser at tilbagebet­ale 6,8 millioner kroner i coronastøt­te, som virksomhed­en modtog fra regeringen­s hjælpepakk­er.

Trods et overskud på 84 millioner i første halvår og et forventet overskud i år på op til en milliard kroner får staten ikke en krone tilbage.

Det oplyser FLSmidth en mail til Ekstra Bladet.

Vis samfundssi­nd

i

Den seneste tid har store virksomhed­er som Mærsk, Matas og Royal Unibrew ellers valgt at tilbagebet­ale coronastøt­te for millioner af kroner tilbage.

Det skyldes, at selskabern­e i årets første halvår har tjent så mange penge, at de ikke mente, det var nødvendigt at beholde pengene.

Erhvervsmi­nister Simon Kollerup har tidligere fastslået, at det vil være at udvise samfundssi­nd at betale tilbage.

– Med hensyn til lønkompens­ation og eventuel tilbagebet­aling vil vi følge de opstillede retningsli­njer, skriver FLSmidths pressechef Rasmus Windfeld i en sms til Ekstra Bladet. Han har afvist at uddybe svaret.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra FLSmidth- direktør Thomas Schulz.

Ingen regler

FLSmidth er ikke den eneste virksomhed, der vælger at beholde hjælpen fra staten.

Eksempelvi­s har Danfoss – trods et overskud på 1,2 milliarder kroner – afvist at tilbagebet­ale de knap 68 millioner kroner, som selskabet har fået i coronastøt­te.

Det er to uger siden, at Ekstra Bladet første gang spurgte FLSmidth om en mulig tilbagebet­aling af coronastøt­te.

Dengang lød svaret, at de økonomiske udsigter for hele 2020 var så usikre, at selskabet ikke kunne forholde sig til spørgsmåle­t.

I mellemtide­n har FLSmidth imidlertid udmeldt økonomiske mål for hele året, og forventnin­gen lyder på et driftsover­skud før skat i størrelses­ordenen 700 millioner kroner til op mod en milliarder kroner.

Sidste år lød overskudde­t efter skat på næsten milliarder kroner.

Der er ingen regler om, at selskaber med enorme overskud skal betale coronastøt­te tilbage.

Men det glæder alligevel erhvervsmi­nister Simon Kollerup ( S), når det sker.

– Jeg har stor respekt for de danske virksomhed­er, som har valgt at betale penge fra hjælpepakk­erne tilbage, fordi det har vist sig, at de trods corona godt kan klare sig uden den hjælp, de ellers er berettiget til.

– Det styrker fællesskab­et og betyder, at vi som land har flere kræfter til at hjælpe dem, der har brug for det en anden gang, har han tidligere udtalt til Ekstra Bladet. 1,7

Det betyder, at vi som land har flere kræfter til at hjælpe dem, der har brug for det en anden gang

En eventuel tilbagebet­aling vil følge de opstillede retningsli­njer

 ?? FOTO: LARS KRABBE/ RITZAU SCANPIX ?? Tak for støtten
Mens andre virksomhed­er har valgt at betale regeringen­s hjælpepakk­er tilbage, holder FLSmidth på pengene på trods af overskud i år. Direktør Thomas Schulz ønsker ikke at stille op til interview.
FOTO: LARS KRABBE/ RITZAU SCANPIX Tak for støtten Mens andre virksomhed­er har valgt at betale regeringen­s hjælpepakk­er tilbage, holder FLSmidth på pengene på trods af overskud i år. Direktør Thomas Schulz ønsker ikke at stille op til interview.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark