Ekstra Bladet

Krarup stopper i Folketinge­t

Marie Krarup vil ikke genopstill­e til næste valg. Hun er ’dybt skuffet’ over partifælle­rnes ønske om at forbyde drenge- omskæring

- BRIAN WEICHARDT JANUS ØSTERGAARD bw@ eb.dk; jao@ eb.dk

Problemern­e fortsætter Dansk Folkeparti.

Midt i partiets akutte vælger- smerter, smækker partiets folketings­medlem gennem ni år, Marie Krarup, med døren og vil ikke genopstill­e ved næste valg.

’ Jeg er dybt skuffet over, at Dansk Folkeparti trods mine protester har besluttet sig for at støtte et forbud imod rituel omskæring. Det er ikke nationalko­nservativt. Det er et svigt’, skriver hun på Facebook.

Krarups skuffelse bliver serve-returneret med samme kraft af partiets mangeårige profil og tidligere næstforman­d, Søren Espersen.

– Jeg er dybt skuffet over

Jeg vil betragte det som en slags faneflugt. Og at man på den måde gør situatione­n sværere for Dansk Folkeparti

i

Søren Espersen

hendes handlemåde, han.

’ Faneflugt’

siger

– I en situation, hvor DF har det så svært med vælgertils­lutningen, som vi har, og hvor vi kæmper fra hus til hus, der gør det her ikke situatione­n nemmere, siger han.

– Det ligner en fjendtlig handling over for ledelsen?

– Jeg vil ikke sige det der. Men jeg vil sige, at jeg vil betragte det som en slags faneflugt. Og at man på den måde gør situatione­n sværere for Dansk Folkeparti, lyder det fra Søren Espersen, der for nylig trak sig som næstforman­d i partiet.

Han undrer sig også over timingen i Krarups udmelding:

– Vi har tre år til næste valg, og hun kunne jo sagtens have ventet til den tid med at melde det her ud, siger Espersen, der i øvrigt er enig med Krarup i spørgsmåle­t om omskæring.

Vækker undren

Krarups bebudede exit kommer som et chok for partiet.

Beslutning­en om at støtte et forbud mod omskæring af raske drengebørn blev truffet på et møde i Dansk Folkeparti i sidste uge.

Her gjorde Krarup ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r opmærksom på sin modstand, men beslutning­en om at forlade Folketinge­t i denne valgperiod­e, ventilered­e hun ikke.

Dynastiern­e ryger

Hun blev heller ikke tvunget til at stemme mod sin overbevisn­ing. Medlemmern­e blev – for første gang i Dansk Folkeparti­s historie – fritstille­t i spørgsmåle­t.

Krarups udtræden betyder samtidig et farvel til endnu et af de store familedyna­stier i Dansk Folkeparti­s Folketings­gruppe.

Partiets forsmædeli­ge valgnederl­ag sidste år betød et farvel til Christian Langballe, og nu udtræder Krarup'erne altså også.

Partiets pressede formand, Kristian Thulesen Dahl, har dog stadig sin bror Jens Henrik i Folketings- gruppen.

 ?? FOTO: LIV HØYBYE/ RITZAU SCANPIX ?? Smækker med døren
Midt i partiets akutte vælger- smerter, smækker partiets folketings­medlem gennem ni år, Marie Krarup, med døren og vil ikke genopstill­e ved næste valg.
FOTO: LIV HØYBYE/ RITZAU SCANPIX Smækker med døren Midt i partiets akutte vælger- smerter, smækker partiets folketings­medlem gennem ni år, Marie Krarup, med døren og vil ikke genopstill­e ved næste valg.
 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? – Jeg er dybt skuffet over Marie Krarups handlemåde, siger Søren Espersen.
FOTO: ERNST VAN NORDE – Jeg er dybt skuffet over Marie Krarups handlemåde, siger Søren Espersen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark