Ekstra Bladet

BRØNDBY VIL SPARE SIG TIL SUCCES

Carsten V. Jensens aftryk ses for alvor i Brøndby – pengekasse­n er lukket og der satses i høj grad på egne talenter

- MADS GLENN WEHLAST mgw@ eb.dk

Kan man skabe sportslige resultater ved at skære voldsomt ned på lønomkostn­ingerne?

Det gik rimeligt i sidste sæson, hvor Brøndby fik flere point, men sluttede på samme placering ( nummer fire) som sæsonen før.

Nu kommer den helt store test i denne sæson. Fodbolddir­ektør Carsten V. Jensen skar 25 procent af lønomkostn­ingerne væk i januar og siden er der barberet flere lønkroner af, så Brøndby er på vej mod økonomisk balance. Overforbru­get er stoppet på Vestegnen.

Få nye ansigter

De fans, der efterlyser store, spændende spillerkøb, har ventet forgæves. Der kommer måske ét eller to nye ansigter i løbet af de næste tre uger. Formentlig et par lejeaftale­r på venstre back og til angrebet. Der er ikke millioner til store, dyre investerin­ger.

Brøndby anno 2020 træder varsomt og bruger ikke for mange penge.

Bliv ikke overrasket, hvis både Anthony Jung og Marvin Schwäbe er i klubben, når transfervi­nduet er lukket. De bliver kun solgt, hvis det er økonomisk attraktivt for Brøndby. Deres værdi her og nu er større end de småpenge, der hidtil har været talt om.

Her ser vi nærmere på Brøndby og den sæson der venter.

En trup, der DET SER OPTIMISTEN: er blevet forynget indefra. Snitaldere­n er nede på 24 år. Det er den i kraft af mange spirende og lovende talenter, der for alvor vil blomstre i denne sæson. Anis Ben Slimane tog store skridt i foråret. Han vil vokse yderligere, lige som Morten Frendrup nu vil blive en markant profil i Superligae­n. Men også spillere som Jesper Lindstrøm, Anton Skipper, Peter Bjur og Andreas Bruus vil vokse til stamspille­re på fremtidens Brøndby mandskab.

Det er en trup, der på de gode dage vil udfordre i kampen om tredjeplad­sen i Superligae­n, fordi fundamente­t er en stærk defensiv med Andreas Maxsø som det centrale omdrejning­spunkt.

Brøndby DET SER PESSIMISTE­N: bliver et hold, der kommer til at kæmpe og slås for hver eneste scoring. De mangler i sandhed en goalgetter. Samuel Mraz er sendt retur til Empoli, og Simon Hedlund er en stor arbejdsman­d, men han laver hverken 15 eller 20 mål på en sæson.

Mikael Uhre scorede godt nok fem træffere i foråret, men det er tvivlsomt, om han er holdbar på den lange bane. Det ligner en lejeaftale med en angriber, der er i overskud i sin klub i udlandet.

DET ER SKET SIDEN SIDSTE SÆSON: Kasper Fiskers kontrakt blev ikke forlænget. Han er rejst til Fremad Amager. Simon Tibbling er solgt til Emmen og Samuel Mraz er rejst retur til Empoli. Derudover er Ante Erceg på lejeaftale i hjemlandet. Ind ad døren er kun kommet Rezan Corlu efter lejeophold­et i Lyngby.

Andreas Bruus! HOLD ØJE MED:

Angriberen er blevet omskolet til Wingback med bragende succes. Han er hurtig, har gennembrud­skraft og slår gode indlæg.

Han lignede ellers en færdig mand på Vestegnen efter lejeophold­et i Roskilde, men han tog imod en ny udfordring og fik sin aftale forlænget. Nu har han skubbet dyrt indkøbte Jens Martin Gammelby langt fra idealopsti­llingen.

Stabilitet! SÆSONENS NØGLEORD:

Når du spiller med mange unge spillere, så er risikoen meget stor. Niveauet svinger meget. De stabile præstation­er står sjældent i kø. Derfor skal Brøndby lede efter stabilitet i sæsonen. De unge skal løfte sig endnu mere i takt med, at rutinen sætter sig i kroppen. Niels Frederikse­n skal for alt i verden undgå for mange udsving i løbet af sæsonen, hvis de skal med i top- 4 feltet.

Marvin SchwaIDEAL­OPSTILLING: be – Hjörtur Hermannsso­n, Andreas Maxsø, Anthony Jung – Andreas Bruus, Morten Frendrup, Anis Ben Slimane, Rezan Corlu, Kevin Mensah – Simon Hedlund, Mikael Uhre.

1. FC NordSEKS FØRSTE RUNDER: sjælland ( hjemme). 2. FC København ( ude). 3. Horsens ( hjemme).

4. Randers ( ude). 5. Sønderjysk­E ( ude). 6. FC Midtjyllan­d ( hjemme).

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Ungdomsrev­olution
Anis Ben Slimane er ved at bide sig fast. Det samme er tilfældet for Jesper Lindstrøm. Morten Frendrup har allerede gjort det. Og flere nye, unge spillere er på vej.
FOTO: LARS POULSEN Ungdomsrev­olution Anis Ben Slimane er ved at bide sig fast. Det samme er tilfældet for Jesper Lindstrøm. Morten Frendrup har allerede gjort det. Og flere nye, unge spillere er på vej.
 ?? FOTO: ANTHON UNGER ?? Målfattig
Viktor Fischer scorede blot to mål i sidste sæson. Begge blev i øvrigt sat ind i samme kamp mod Brøndby.
FOTO: ANTHON UNGER Målfattig Viktor Fischer scorede blot to mål i sidste sæson. Begge blev i øvrigt sat ind i samme kamp mod Brøndby.
 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Den tidligere Brøndby- helt Kamil Wilczek skal tage over efter Dame N’Doye.
FOTO: JENS DRESLING Den tidligere Brøndby- helt Kamil Wilczek skal tage over efter Dame N’Doye.
 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Andreas Maxsø er samlingspu­nktet på Brøndby- mandskabet. Han skal bidrage til stabilitet­en.
FOTO: LARS POULSEN Andreas Maxsø er samlingspu­nktet på Brøndby- mandskabet. Han skal bidrage til stabilitet­en.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark