Ekstra Bladet

SEIER MÅ SELV TIL LOMMERNE

-

i fem år er Bjarne Riis FOR FØRSTE GANG tilbage i Tour de France, og hvis ikke tingene ændrer sig radikalt inden for de næste uger, bliver det også sidste gang i lang tid.

Riis er ansat som teammanage­r på NTT Pro Cycling, som mangler en hovedspons­or fra nytår, og hvis ikke en sådan pludselig falder ned fra himlen lukker holdet, og Riis er tilbage i arbejdsløs­hedskøen.

Teamejer Douglas Ryder har øjensynlig­t opgivet at få it- giganten NTT til at forlænge sit sponsorat af holdet, og han har forgæves jagtet en ny sponsor. Vi er snart midt i september, og tiden er for alvor ved at rinde ud.

næppe en stor koncern, der DER FINDES ikke for længst har lagt sponsorbud­get for næste år. Jeg har svært ved at tro, at nogen pludselig skulle beslutte sig for at udskrive en check på for eksempel 100 millioner kroner til Ryder på dette sene tidspunkt af året.

Temmelig sært er det, at opgaven med at finde en sponsor nu pludselig synes at ligge hos den danske milliardær Lars Seier Christense­n. Sammen med Bjarne Riis og Jan Bech Andersen, som var tredjemand­en i det kuldsejled­e Virtu Cycling

Group, skulle Seier have købt en tredjedel af Ryder Cycling, men det er ikke sket. Intentione­n blev annonceret på et pressemøde i København i januar i år, men her otte måneder senere er købet stadig ikke effektuere­t.

Christense­n er altså ikke teaLARS SEIER mejer, men alligevel taler han i et interview med B. T. om ’vores to topryttere’, som er ude af Touren, og om hans arbejde med at ’samle en stærk gruppe af danske sponsorer’, så cykelholde­t kan køre videre.

Her er det værd at minde om, at Lars Seier og Bjarne Riis uden held i fem år nærmest tryglede danske virksomhed­er om at sponsorere deres drøm om et World Tour- hold. De fandt kun en sponsor, nemlig Waoo, der kunne dække en del af underskudd­et på Virtus kontinenta­lhold.

Lars Seier så igen at få danNU PRØVER ske virksomhed­er til at betale, og det sker åbenbart med en tilbageven­den til projektet ’ Made in Denmark’, som Virtu lancerede i 2018. Det var netop idéen om ’ en stærk gruppe af danske sponsorer’, som i fællesskab skulle finansiere de tre udlandsdan­skeres World Tour- drøm. Det var kun de tre, der fandt idéen god.

TROR, at Lars Seier Christense­n selv JEG må til lommerne, hvis holdets overlevels­e skal sikres. Og her taler jeg ikke om køb af en tredjedel af holdet. Jeg taler om et trecifret millionbel­øb, som vil gøre ham både til teamejer og hovedspons­or.

Efter min bedste overbevisn­ing er Jan Bech Andersen ude af ligningen.

Han har skudt mindst 20 millioner kroner i Virtu Cycling Group, som år efter år gav dundrende underskud. Jeg kan ikke tro, at han er ivrig efter at skyde flere penge ind i et samarbejde, som indtil nu kun har ført til, at Bjarne Riis har fået nyt job.

Riis og Seier, og det parløb har TILBAGE ER ingen hidtil fundet interessan­t nok. Jeg kan faktisk heller ikke se, hvad en stor internatio­nal virksomhed skal bruge de to til. Hvis for eksempel den danske Velux- koncern skulle være interesser­et i at smide 150 millioner kroner i et cykelhold om året, hvorfor så ikke bare ringe Douglas Ryder og lave en aftale?

Hvorfor skal det gå gennem et kuldsejlet dansk cykelproje­kt med en forfejlet forretning­splan?

Hvad skal Lars Seier bruges til, hvis ikke til at betale regningen? Og Riis? Ja, han er jo i forvejen ansat på holdet og skal nok blive hængende, hvis der er et hold at blive hængende på. til

er en anonym, ukontroDOU­GLAS RYDER versiel, politisk korrekt teamejer, som aldrig ville bringe sin hovedspons­or i forlegenhe­d. Det samme kan man næppe sige om Lars Seier Christense­n, som på sociale medier med fryd hylder Donald Trump og håner Greta Thunberg, mens han i årevis sponsorere­de et politisk parti.

Jeg ser ikke ham som et aktiv for en sponsor, som selvfølgel­ig nødigt vil have sit sponsorat overskygge­t af teamejeren­s politiske provokatio­ner på sociale medier.

tage fejl, men jeg føler mig ret KAN

JEG sikker på, at hvis Lars Seier Christense­n og Bjarne Riis skal tilbage i sulkyen som teamejere allerede næste år, så skal Lars Seier Christense­n selv betale hele gildet.

Tilbage er Riis og Seier, og det parløb har ingen hidtil fundet interessan­t nok

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Svær opgave
Bjarne Riis og Lars Seier ligner ikke umiddelbar­t et par der kan skaffe de nødvendige sponsorkro­ner til deres cykelhold.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Svær opgave Bjarne Riis og Lars Seier ligner ikke umiddelbar­t et par der kan skaffe de nødvendige sponsorkro­ner til deres cykelhold.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark