Ekstra Bladet

Sagan deklassere­t i vild spurt

-

POITIERS ( Ekstra Bladet): Når de store sprintere kæmper om placeringe­rne med 70 km/ t. ser det voldsomt ud. Og der skal ikke meget til, før det kan gå helt galt.

Det gjorde det næsten i går, da Peter Sagan ( BoraHansgr­ohe) kort før målstregen fik givet Wout Van Aert ( Jumbo- Visma) et svaj i sit forsøg på at passere ham.

Det takserede UCI- juryen som urent trav og deklassere­de derfor Sagan, der ellers var blevet nummer to, til sidsteplad­sen.

– Jeg sprintede i en lige linje helt til højre ved banderne. Han forsøgte at skabe plads til sig selv. Det er ikke tilladt – det er allerede farligt nok.

– Jeg blev overrasket og chokeret, da jeg mærkede noget. Jeg var på mit maksimum og blev ret bange, fortalte Wout Van Aert efterfølge­nde.

På tv- billederne kunne man se de to gestikuler­e ad hinanden – og det var ikke rosenrøde kommentare­r, afslører belgieren:

– Lige bagefter var jeg gal og brugte ikke så pæne ord.

Men så forsøgte jeg at forklare, at det ikke var det rigtige at gøre. Men der kom kun andre stærke ord tilbage i hovedet på mig, sagde han diplomatis­k.

Frataget sine spurtpoint

Som straf blev Sagan både deklassere­t og frataget de 13 point, han havde sprintet sig til på etapens indlagte spurt.

Dermed mistede han et vigtigt skridt i kampen om den grønne trøje. Bennett har nu 243 point, mens Sagan på andenplads­en forbliver på 175.

Brian Askvig

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark