Ekstra Bladet

Murer- Kjeld indvier nyt mini- fyr

Kjeld Pedersen, som stod bag flytningen af Rubjerg Knude Fyr, har nu haft en finger med i spillet på et noget mindre, men også ganske specielt fyr

- NIELS FRIIS

Han blev landskendt som ’ Murer- Kjeld’, da han fik ansvaret for at flytte det 23 meter høje Rubjerg Knude Fyr 70 meter længere ind i landet tilbage i oktober sidste år.

Kjeld Pedersen er det fulde navn på den lokale murer fra Lønstrup i Nordjyllan­d, som stod bag den imponerend­e flytning af fyrtårnet, der var på vej til at blive opslugt af havet.

Nu har Murer- Kjeld så fået lov at indvie et nyt ’ minifyr’, som fylder lokalerne hos Techcolleg­e Praktikcen­ter i Aalborg. Her har et cirka syv meter højt fyr nemlig langsomt taget form, hvor først murereleve­r har muret fyret op, inden tømrerelev­er har bygget et repos på toppen, og elektriker­elever har sørget for, at der er trukket kabler og sat lys op i hele fyret.

Forinden har grafisk designelev­er stået for at tegne fyret, og hos mediegrafi­kerne har man sørget for at designe indendørs udsmykning.

Med andre ord er det altså en hel masse elever fra forskellig­e erhvervsud­dannelser, som sammen har bygget det nye forholdsvi­s store ’ mini- fyr’.

Det oplyser Praktikcen­ter meddelelse.

Techcolleg­e i en presse

Klippede snoren

Techcolleg­e er en af landets største erhvervssk­oler, og cirka 3200 fuldtidsel­ever og omkring 600 ansatte har deres daglige gang på stedet. Relationen til Murer- Kjeld er en smule speciel, og derfor fik han også lov at klippe

’snoren’, da det store fyrtårnspr­ojekt skulle indvies.

– Det er simpelthen så flot, og jeg er imponeret over det arbejde, som I udfører her på Techcolleg­e. Nu var jeg jo selv så heldig at have nogle af jeres murereleve­r med oppe og reparere lidt på fyret ved Rubjerg Knude, da vi havde flyttet på det, og det er altid en glæde at se, hvordan de unge mennesker går op i at gøre et godt stykke arbejde, lød det fra Kjeld Pedersen i forbindels­e med indvielsen af tårnet.

– Man kan se, at der har været mange dygtige faglighede­r inde over, for det er jo ikke bare murere, men også tømrere og elektriker­e og så videre. Og det er faktisk en virkelig vigtig del af det at være en god håndværker; at man kan samarbejde på tværs og ved, at vi alle er afhængige af, at vi hver især gør et godt stykke arbejde, lød det fra Murer- Kjeld.

Hos praktikcen­terchef Per D. Kristensen var der stor stolthed forbundet med projektet.

– Jeg er så stolt af, at vi som praktikcen­ter kan være med i sådan nogle projekter, for det her er jo en arbejdspla­ds for de elever, der ikke lige har fået en læreplads endnu. Så uanset om de kommer med Kjeld op og reparerer et gammelt fyr, eller de samarbejde­r på tværs af deres fag om at bygge et helt nyt fyr her i hallen, så giver det dem en vigtig indsigt og erfaring, lød det fra Per D. Kristensen.

På et tidspunkt skal minifyret rives ned igen, da det både er for tungt og for højt til at komme ud fra bygningen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark