Ekstra Bladet

Nu kan du få bilikon som firmabil

Den nye Land Rover Defender kan nu fås på gule plader

- NIELS FRIIS

I årtier har en Land Rover Defender været selve symbolet på det firehjulst­rukne liv. Den simple og hårdføre trækhest har ageret køretøj for alt fra godsejere over nødhjælpsa­rbejdere til håndværker­e.

Nu har den britiske bilproduce­nt lanceret en helt ny udgave, og knap er den nye Land Rover Defender lanceret som personbil, før den fabriksbyg­gede van- udgave meldes på vej. Navnet er Defender Hard Top – et navn, der stammer helt tilbage fra 1950’ erne.

Land Rover

Defender er udover at være en personbil til de kræsne også en arbejdshes­t, som nu lanceres i en fabriksbyg­get van- udgave – både i den korte 90- og i den længere 110- version.

Fast tag

Hard Top- navnet daterer sig tilbage til 1950’ erne, hvor introdukti­onen af en aftagelig Hard Top tilføjede de første Land Rover både sikkerhed og beskyttels­e fra vejr og vind. Den nye Defender Hard Top fortsætter denne fortælling, men nu er der dog ikke tale om et aftageligt tag, men et fast.

Den nye Defender Hard Top er udviklet af Land Rover Special Vehicle Operation.

– Vi har maksimeret funktional­iteten og brugervenl­igheden i varerummet i den nye Defender med de mest robuste materialer og smarteste aflægnings­løsninger, siger Michael van der Sande, Managing Director, Land Rover Special Vehicle Operations, i pressemedd­elelsen.

90- og 110- versionen vil kunne fås med almindelig affjedring og med luftaffjed­ring. Begge løsninger sikrer formidable off road egenskaber med en frihøjde på 291 mm.

Med en anhængervæ­gt på 3,5 tons og store lasteevne lover producente­n, at den nye Defender Hard Top vil blive ’den ultimative 4x4 van’.

Mere teknologis­k

Da der i Hard Top- versionen er tale om en gulpladebi­l, er der i sagens natur ikke en anden eller tredje sæderække. Til gengæld kan man tilvælge et tredje sæde i front, så der kan sidde tre personer i kabinen alt i alt.

Personer, der har kørt i en tidligere version af Land Rover Defender, vil nok ikke betegne det som en særlig moderne bil, men det bliver der lavet om på i den nye version, som faktisk er pakket med teknologi.

For eksempel er bakspejlet ikke længere bare et spejl. ’ ClearSight Rear View mirror- system’ kalder Land Rover deres nye system, hvor bakspejlet ved hjælp af et kamera, der sidder i hajfinne- antennen på taget, sender live til bakspejlet. Det går dermed fra simpelt spejl til liveskærm, hvor man kan følge med i, hvad der foregår bagved.

Den nye Defender Hard Top vil med en anhængervæ­gt på 3,5 tons være ideel til at trække trailer, og med systemer som blandt andet Advanced Tow Assist system, der gør det lettere at bakke med trailer, er den ’som skabt til byggeplads­en og hårde jobs’. Og skulle regnvejret danne pytter på pladsen, skal de være mere end 900 mm dybe, før det skaber problemer for Defender.

Den vil blive den ultimative 4x4 van

Bakspejlet et ikke længere bare et spejl

 ?? FOTO: LAND ROVER ?? Nu kommer den nye Land Rover Defender som gulpladet bil til håndværker­en eller mesteren, der stiller store krav til sit materiel.
FOTO: LAND ROVER Nu kommer den nye Land Rover Defender som gulpladet bil til håndværker­en eller mesteren, der stiller store krav til sit materiel.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark