Ekstra Bladet

– Gør det, hvis du har mod på det

- NIELS FRIIS

han, samtidig med at han gik på tredje hovedforlø­b som anlægsstru­ktør.

Normalt tages kloakmeste­ruddannels­en som en overbygnin­g til f. eks. en anlægsstru­ktøruddann­else, men Julius Erik Nielsen så altså ingen grund til at vente, til han var færdigudda­nnet.

– Jeg snakkede med nogle af mine kolleger, som har kloakmeste­ruddannels­en, hvorvidt det var muligt at tage uddannelse­n samtidig med, og de sagde alle, at det nok var en god idé at vente, til jeg var udlært. Så gik der sport i den for mig for at se, om jeg kunne tage den samtidig med, siger Julius Erik Nielsen.

Julius Erik Nielsen fandt ud af, at det var muligt at tage kloakmeste­ruddannels­en på aftenskole ved siden af den almindelig­e uddannelse som anlægsstru­ktør.

– Lidt presset

I ni måneder gik han derfor i skole fra 18- 22 mandag og torsdag aften, lavede lektier de øvrige aftener og sørgede for at passe anlægsstru­ktøruddann­elsen samtidig med.

– Det var hårdt. Jeg tænkte et par gange undervejs, om det var det værd, men jeg fandt ud af bagefter, at det var godt, jeg blev ved. Jeg synes, det er helt vildt spæn

Selvom det var hårdt for Julius Erik Nielsen at jonglere to uddannelse­r, da han tog en kloakmeste­ruddannels­e på aftenskole, mens han uddannede sig til anlægsstru­ktør på samme tid, og selvom han blev ramt af tvivl i enkelte tilfælde undervejs, så anbefaler han gerne andre at gøre det samme.

dende, og det er det, jeg gerne vil. Selvfølgel­ig var det lidt presset, når man skulle gå i skole om aftenen, passe fuldtidsar­bejde i lærlingeti­den i dagstimern­e og så også

– Man skal bare prøve, hvis man har mod på det, og så presse sig selv, så meget man kan. Det får man mest ud af. Man kan, hvis man virkelig har mod på det og ved, at det er det her, man vil, og man har tiden til det. Har du ikke tiden og lysten til det, så kommer du ikke igennem, siger Julius Erik Nielsen.

Om et års tid er Julius Erik Nielsen helt færdig med uddannelse­rne, og end

sørge for at være ung og gå lidt i byen ved siden af, siger Julius Erik Nielsen.

– Jeg gav det en skalle og gjorde mig umage, og så kunne jeg mærke, at når jeg gjornu ved han ikke, hvad der skal ske til den tid.

Han ved, han skal fortsætte i faget, som han har uddannet sig inden for, men ikke, om det bliver i eget firma, eller om han vil forsøge at nå langt i et større firma.

– Det må tiden vise. Det kommer an på tiderne, men jeg vil i hvert fald blive ved med at knokle på, siger han.

Jeg tænkte et par gange undervejs, om det var det værd

de det, kunne jeg godt få det til at hænge sammen, siger han, der nu kun mangler at færdiggøre uddannelse­n som anlægsstru­ktør, før han kan kalde sig udlært.

 ?? FOTO: LEARNMARK HORSENS ?? Julius Erik Nielsen er en ambitiøs ung herre, og han drømmer om at blive projektled­er eller formand og måske en dag starte sit eget.
FOTO: LEARNMARK HORSENS Julius Erik Nielsen er en ambitiøs ung herre, og han drømmer om at blive projektled­er eller formand og måske en dag starte sit eget.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark