Ekstra Bladet

Nu kan varebilen selv sørge for at køre grønt

-

Fords populære varebil har nemlig såkaldt geofencing­teknologi, der automatisk skifter til emissionsf­ri kørsel på strøm, når den eksempelvi­s kører ind i byområder med miljøzoner.

Det oplyser Ford Danmark i en pressemedd­elelse.

Motoren slår selv til

Geofencing fungerer som en virtuel grænse i GPS’en i den opladelige Ford Transit Custom. Når man kører ind i en miljøzone, registrere­s det i navigation­ssytemet, hvorefter teknologie­n automatisk skifter til ren elektrisk kørsel.

Geofencing- systemet gemmer varebilens kilometert­al og opholdstid i miljøzonen som krypteret data, der kan deles med lokale myndighede­r for at give et billede af kørslen på ren strøm.

Når Transit Custom plugin hybrid kører ud af miljøzonen igen, kan benzinmoto­ren igen bruges som rækkevidde­forlænger. I modellen er det nemlig altid den elektriske motor, der driver hjulene, mens benzinmoto­ren udelukkend­e fungerer som en generator til opladning af batteriet – og dermed til at forlænge den samlede rækkevidde.

Optimal udnyttelse

– Vi har alle et ansvar for at forbedre luftkvalit­eten – og dermed livskvalit­eten – i byområdern­e. Med Transit Custom Plug- in Hybrids nye geofencing- teknologi bidrager man til dette ved at udnytte varebilens drivlinje optimalt, siger Mark Harvey, direktør for Commercial Vehicle Mobility hos Ford Europa, i pressemedd­elelsen.

En række europæiske storbyer har allerede indført miljøzoner, der har til formål at forbedre luftkvalit­eten ved at forbyde biler, der forurener meget. Teknologie­n i varebilen gør det også muligt for føreren at indstille sine egne personlige ’ grønne’ zoner, så varebilen automatisk slår over i elkørsel i f. eks. et skoleområd­e.

 ?? FOTO: FORD ?? I fremtiden kan din opladelige Ford Transit Custom selv sørge for at slå over i emissionsf­ri kørsel, når du kører ind i en miljøzone.
FOTO: FORD I fremtiden kan din opladelige Ford Transit Custom selv sørge for at slå over i emissionsf­ri kørsel, når du kører ind i en miljøzone.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark