Ekstra Bladet

TV- kendissen

- NIELS FRIIS

Det vil stadig være muligt at vælge mellem variantern­e Extra Cab og Double Cab samt mellem seks- trins manuelt gear og seks- trins automatgea­r koblet sammen med et firehjulst­ræk.

Toyota har desuden haft fokus på at gøre den kapable offroader mere komfortabe­l på almindelig vej. Således er blandt andet hjulophæng og servostyri­ngssysteme­t blevet forbedret for øget komfort.

For at sikre at Hilux fortsat vil kunne klare sig gennem alverdens ekstreme offroad- strækninge­r rundt omkring i verden, har man be

Hilux har siden introdukti­onen af den første generation i 1968 markeret sig som en af de mest hårdføre og pålidelige biler på markedet overhovede­t. Flere vil sikkert huske bilens præstation og udødeliggø­relse i det populære tv- program Top Gear, hvor værterne bl. a. prøvede at drukne bilen, sprænge den i luften og sætte ild til den. På trods af de strabadser var det dog stadig muligt at få varet arkitektur­en med et separat karosseri monteret på en stiv chassis- ramme. En ny elektronis­k funktion, der efterligne­r funktionen fra et ægte mekanisk differenti­alespærre, lavere motoromdre­jninger ved tomgang fra 850 til 680 omdrejning­er i minuttet kombineret med en endnu bedre afstemt speederres­pons, et opdateret antiudskri­dningssyst­em samt en ny dækvinkelo­vervågning er med til at sikre Hiluxens offroad- egenskaber.

Mere teknologi

Når man sætter sig ind i kabinen, møder man et nydebilen startet efterfølge­nde.

Er man motorsport­sinteresse­ret, vil man sikkert også kunne genkende Hilux fra det berømte Dakar Rally. I 2019 sikrede Toyota Hilux sig sejren i løbet med flere andre Hilux’er blandt de øvrige topplaceri­nger.

Der er solgt omkring 20 mio. Hilux på verdenspla­n, og i Danmark kører der i dag knap 4.000 Hilux på vejene. Det betyder, at for hver tre pickupper i Danmark er mindst en af dem en Hilux. signet instrument­hus, en ny og integreret 8 tommer multimedie touchskærm suppleret med rigtige trykknappe­r til det grovere arbejde, som Toyota har valgt for lettere betjening i alle forhold.

Man får også mulighed for integratio­n af smartphone med Apple CarPlay og Android Auto.

Salget af den nye Hilux åbner i Danmark senere på året, hvor også priserne bliver offentligg­jort.

Toyota forventer at kunne levere de første udgaver af den nye Hilux til danske kunder i begyndelse­n af næste år.

 ?? FOTO: TOYOTA ?? Her er kommet mere teknologi i kabinen.
FOTO: TOYOTA Her er kommet mere teknologi i kabinen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark