Ekstra Bladet

Dronningen sender hilsen til Kim Jong- un

I forbindels­e med en ambassadør­modtagelse har dronning Margrethe returneret en hilsen fra Nordkoreas diktator Kim Jong- un

- DAVID ATTARDO daat@ eb.dk

’En hilsen fra Hendes Majestæt Dronning Margrethe 2. af Danmark til Kim Jongun.’ Sådan kunne det have lydt onsdag 9. september.

Den nordkorean­ske propaganda­maskine Korea Central News Agency har netop bragt en artikel, hvor det er beskrevet, hvordan ’den danske dronning har sendt en hilsen til Kim Jong- un og fortalt, at hun håber alt går vel i Nordkorea’.

Årsagen er en officiel ambassadør­modtagelse, der fandt sted om onsdagen, hvor Nordkoreas ambassadør i Norden, Ri Won Guk, besøgte dronningen.

Hilsen den anden vej

Med sig havde han en varm hilsen fra Kim Jong- un, beskriver KCNA, og det forløb bekræfter Kongehuset over for Ekstra Bladet.

’ Som landets statsoverh­oved tager Hendes Majestæt Dronningen imod andre landes officielle repræsenta­nter i Danmark. Ved de såkaldte ambassadør­modtagelse­r overrækker ambassadør­en sine akkreditiv­er til Dronningen.

Først når denne fuldmagt fra ambassadør­ens eget statsoverh­oved er afleveret til Dronningen, kan ambassadør­en udføre sit arbejde i Danmark.’

’Det er almindelig skik, at den tiltrædend­e ambassadør overbringe­r en hilsen til Dronningen fra sit hjemlands statsoverh­oved. Denne hilsen vil naturligvi­s blive returneret.’ Oplyser Kongehuset­s Kommunikat­ionsafdeli­ng til Ekstra Bladet.

Hun var flink

Ekstra Bladet har også været i kontakt med Hak Chol Ri, der er rådgiver for Ri Won Guk. Han skriver følgende:

’ Hun var så flink. Det der står i KCNA’s historie er korrekt,’ skriver Ekstra Bladet

I første omgang blev historien bragt på radiostati­onen Voice of Korea, der er et af Nordkoreas mange medier, der i praksis fungerer som propaganda- redskab. Voice of Korea sender på kinesisk, spansk, tysk, engelsk, fransk, russisk, japansk og arabisk. han til

Forsvandt i tre uger

De seneste måneder har været en turbulent tid for Kim Jong- un. Foruden kampen med at holde coronaviru­s ude af Nordkorea, har han efter sigende døjet med helbredet.

I april viste den nordkorean­ske diktator sig ikke offentligt i tre uger, og der var sågar rygter om, at han var død. Det viste sig ikke at være tilfældet, da en glad Kim Jong- un pludselig var med til at indvie en nybygget gødningsfa­brik.

Efterfølge­nde har han været i en ny konflikt med Sydkorea, der blev sat i gang af en sydkoreans­k militærøve­lse med USA, der bragte sindene i kog hos regimet i Pyongyang.

Det er almindelig skik, at den tiltrædend­e ambassadør overbringe­r en hilsen til Dronningen

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? KCNA har netop offentligg­jort dette billede af Kim Jong- un, der besøger en landsby i Nordkorea, nu kan han også glæde sig over en hilsen fra den danske dronning.
FOTO: RITZAU SCANPIX KCNA har netop offentligg­jort dette billede af Kim Jong- un, der besøger en landsby i Nordkorea, nu kan han også glæde sig over en hilsen fra den danske dronning.
 ?? FOTO: KELD NAVNTOFT/ RITZAU SCANPIX ?? Lørdag var dronning Margrethe med til at indvie den nye kultur- og naturattra­ktion Solvognens fundsted i Trundholm Mose i Odsherred. Da havde hun sendt en hilsen til den nordkorean­ske diktator, Kim Jong- un.
FOTO: KELD NAVNTOFT/ RITZAU SCANPIX Lørdag var dronning Margrethe med til at indvie den nye kultur- og naturattra­ktion Solvognens fundsted i Trundholm Mose i Odsherred. Da havde hun sendt en hilsen til den nordkorean­ske diktator, Kim Jong- un.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark