Ekstra Bladet

Svenske smittetal er blandt de laveste

-

En lang række lande i Europa oplever i disse dage en markant stigning i antallet af nye smittetilf­ælde med coronaviru­s.

Men i Sverige, der tidligere har været hårdt ramt af pandemien, går det tilsynelad­ende den rigtige vej. De seneste 14 dage er der således ’ kun’ registrere­t 22,2 smittetilf­ælde per 100.000 indbyggere.

Til sammenlign­ing er der i Danmark registrere­t 48,5 smittede per 100.000 indbyggere i perioden, mens tallet i Norge lyder på 28,4. Det fremgår af en opgørelse fra Det Europæiske Center for Sygdomsfor­ebyggelse og Sygdomskon­trol ( ECDC).

I flere sydeuropæi­ske lande ligger niveauet for antallet af nyregistre­rede smittede langt over niveauet i Norden. I Spanien er der registrere­t 279 smittede per 100.000 indbyggere de seneste 14 dage. Også Frankrig, Tjekkiet og Malta har registrere­t flere end 100 tilfælde per 100.000 indbyggere. ECDC har lavet opgørelsen på baggrund af de enkelte landes nyregistre­rede tilfælde i 14 dage frem til 15. september.

Succesfuld strategi

22 ud af Europas 31 lande har i perioden haft højere smittetal end Sverige, fremgår det af opgørelsen.

Statsepide­miolog Anders Tegnell forklarer over for det franske medie France24, at det er Sveriges omstridte coronastra­tegi, der nu bærer frugt.

– Vi har ikke en genopbluss­en af sygdommen, som mange andre lande har, siger han.

– Til sidst vil vi se, hvad det vil betyde at have en mere bæredygtig strategi, som man kan opretholde i længere tid, i stedet for en strategi hvor man lukker ned, åbner op og lukker ned igen om og om igen, tilføjer Anders Tegnell.

Ritzau

 ?? FOTO: FREDRIK SANDBERG/RITZAU SCANPIX ?? Sol over Stockholm. Mens store dele af Europa kæmper med opblussen af coronaviru­s, har Sverige nu relativt få nye smittede.
FOTO: FREDRIK SANDBERG/RITZAU SCANPIX Sol over Stockholm. Mens store dele af Europa kæmper med opblussen af coronaviru­s, har Sverige nu relativt få nye smittede.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark