Ekstra Bladet

Radikal dobbeltmor­al

- Sandie Westh Journalist og radiovært Læs mere på ekstrablad­et.dk/opinionen

at der er rigeligt med væJEG HAR HØRT, relser på ’ Dobbeltmor­alens Højborg’, og det er vist meget godt, når man tager i betragtnin­g, hvor mange gæster der tjekker ind for tiden.

vidnesbyrd til Zulu EFTER SOFIE LINDES

Comedy Galla er det vrimlet frem med mænd og kvinder, der synes, det er for galt, at sexisme stadig trives i bedste velgående. Og det med rette, for det ville da være frygteligt, hvis Danmark bestod af en uendelig mængde kloner af Dennis Knudsen.

meddelte han på FaceSØNDAG AFTEN book, at han overordnet set mener, at kvinder i Danmark er blevet for sippede. Samme Dennis, der i øvrigt for nogle år siden uden omsvøb sagde: ’ Der er ikke et menneske, der ikke kan tabe sig. Jeg ved, det lyder barsk, men i kz- lejrene fik de ingen mad, og her tabte alle sig.’

forbindels­e anbefale alle MÅ JEG I DEN ikke at søge råd fra en mand, der sammenlign­er en slankekur med behandling­en af kz- fangerne under Anden Verdenskri­g.

uge kontaktet af RaJEG BLEV I DEN HER dikale Venstre, som skrev, at de gerne ville mødes med mig for at tale om ligestilli­ng og sexisme. Hvad de lige glemte at fortælle, var, at ’ mødet’ mest af alt var en Facebook Live, hvor de så lige kunne bruge mig som galionsfig­ur i deres angivelige ridt mod et opgør med sexisme.

forbindels­e lige gøre det LAD MIG I DEN klart, i fald der skulle være nogle radikale læsere, der lurer med her: Jeg vil gerne mødes med Morten Østergaard og tale sexisme, men jeg vil ikke bruges som middel i en Facebook- kampagne. Lad være med at forsøge at lokke mig indenfor under dække af, at I vil have en samtale, når I faktisk bare vil høste nogle radikale ’ likes’.

sagt, er det meget pudNÅR DET SÅ ER sigt, at det lige præcis var de radikale, der kontaktede mig. Dog nok ikke lige så pudsigt for dem, for de vil selvfølgel­ig gerne ride med på Sofie Linde- bølgen, for det er der helt sikkert en masse radikale stemmer i. Der er bare et eller andet, der smager forkert, for i kølvandet på den debat, Sofie Linde har sat ild til, er sagen om Jeppe Kofod og den 15årige DSU’er blusset op igen. Med rette.

spørgsmåls­tegn ved, MANGE HAR SAT om Jeppe Kofod slap for let dengang i 2008, hvor han valgte at udnytte sin position til at lokke en 15- årig pige med i seng. Hvis du spørger mig, er svaret et rungende ’ ja’. Manden var 34. Selvfølgel­ig slap han alt for let. Jeppe var inviteret af DSU til at komme og holde et oplæg og møder efterfølge­nde den her unge pige, som er meget interesser­et i udenrigspo­litiske anliggende­r. Jeppe foreslår angiveligt herefter, at de tager snakken oppe på hans værelse, og derefter går det som bekendt helt galt.

i baghovedet, klinger MED DENNE SAG det mig en anelse hult, når de radikales leder, Morten Østergaard, i denne uge udtaler sig om netop Kofod- sagen: ’ Alle er enige om, at det er en forfærdeli­g sag, og vi skal kunne diskutere den i den kontekst, der er nu. Men vi har som parlamenta­risk grundlag tillid til regeringen og ikke planer om at stille et mistillids­votum,’ siger han, samtidig med at han inviterer til samtaler om sexisme og ligestilli­ng.

at pisse på den dengang DET ER NEMLIG

15- årige pige at påstå, at man tager sexisme seriøst, samtidig med at man holder hånden over en mand, der for 12 år siden misbrugte sin position til at komme i bukserne på en teenager. Jeg har hørt, at der er rigeligt med værelser på ’ Dobbeltmor­alens Højborg’, og jeg har også hørt, at de radikale optager de første ti etager.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Det klinger hult, når de radikales leder, Morten Østergaard, støtter Kofod og samtidig inviterer til samtaler om sexisme og ligestilli­ng.
FOTO: JENS DRESLING Det klinger hult, når de radikales leder, Morten Østergaard, støtter Kofod og samtidig inviterer til samtaler om sexisme og ligestilli­ng.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark