Ekstra Bladet

AFLIVET EFTER MISHANDLIN­G

Mand tilbragte omkring tre timer i en stald, hvor hoppen Carli blev ilde tilredt

- CHRISTINA EHRENSKJÖL­D METTE FLECKNER ehren@ eb.dk fleck@ eb.dk

Politiet har frigivet video og billeder af en mand i forbindels­e med efterforsk­ningen af en sag om alvorlig hestemisha­ndling.

Mishandlin­gen gik ud over den otteårige fjordhest Carli, som var opstaldet i Holbæk Rideklub. Hesten stod i sin boks, da morgenvagt­en fredag opdagede, at der var en del blod i boksen, og at Carli blødte fra bagenden.

Det stod hurtigt klart, at Carli havde fået nogle alvorlige skader i endetarmen, og den tilkaldte dyrlæge vurderede, at hesten burde aflives straks.

Hoppens ejer, Stina Myrholm, fortæller, at Carli var en meget tillidsful­d hest, som ikke ville blive nervøs ved at få selskab af personer i sin boks. Hun siger desuden, at Carli og andre heste i stalden havde fået taget deres grimer af for natten. Men i Carlis boks næste morgen lå en grime, som tilhørte en nabohest.

Vristet sig løs

– Den lå på jorden, og jeg spekulerer over, om gerningsma­nden har brugt den til at binde hende, og hun så på et tidspunkt har vristet sig løs, siger rytteren, som stadig er dybt berørt og bare vil have den skyldige fundet.

Mishandlin­gssagen er ifølge Midt- og Vestsjælla­nds Politis overgået til Dyreværnse­nheden.

Politiet oplyser, at de har

Den tilkaldte dyrlæge vurderede, at Carli burde aflives straks

gennemset video- overvågnin­gen fra rideklubbe­ns område, hvor en uidentific­eret mand ses ankomme torsdag aften kl. ca. 22.48. Det ser ud til, at han har opholdt sig i rideklubbe­ns bygninger frem til kl. ca. 01.49, hvor han ifølge videooverv­ågningen forlader området.

Da havde han sin jakke over højre underarm og en flaskelign­ende genstand i venstre hånd.

Politiet beskriver manden som 25- 30 år, spinkel af bygning med kort hår og iført mørk jakke, herunder kortærmet bluse/ skjorte, samt lange bukser og mørke sko.

Politiet ønsker offentligh­edens hjælp til at få manden identifice­ret, så han kan afhøres om sin færden på området.

Var drægtig

Hoppen Carli var drægtig, og hendes ejers første indskydels­e var, at blodet skyldtes en abort.

Hesten skulle have deltaget i en kåring af fjordheste i weekenden og i Sjællandsm­esterskabe­t for fjordheste i spring søndag. Her afholdt man søndag et minuts stilhed for den aflivede hest.

Hesten er blevet obduceret på Patologisk afdeling ved Københavns Universite­t. Den foreløbige undersøgel­se viste ingen naturlig forklaring på de skader, som hesten var blevet påført.

 ?? POLITIFOTO ?? Manden forlader rideklubbe­n natten mellem torsdag og fredag efter at have opholdt sig i stalden i cirka tre timer. Hesten Carli blev fundet blødende i sin boks næste dag og måtte aflives straks af en dyrlæge.
POLITIFOTO Manden forlader rideklubbe­n natten mellem torsdag og fredag efter at have opholdt sig i stalden i cirka tre timer. Hesten Carli blev fundet blødende i sin boks næste dag og måtte aflives straks af en dyrlæge.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark