Ekstra Bladet

De fik mig op i det røde felt

-

Drabet på Kim Wall var seksuelt motiveret. Det slog retten fast, da hendes morder, Peter Madsen, blev idømt en livstidsst­raf i 2018. Men selv om drabsmande­n i et nyt tv- program har bekræftet, at han dræbte den svenske journalist, nægter han stadig at stå ved sine perversion­er.

I andet afsnit af Dplayprogr­amserien ’ De hemmelige optagelser med Peter Madsen’ forstår han slet ikke, at hans afvigende seksualite­t skal blandes ind i drabet.

Profession­el nedtur

I stedet hævder han, at det var hans profession­elle nedtur, der var skyld i, at han torturered­e, misbrugte, dræbte og parterede en tilfældig kvinde.

– CS ( Copenhagen Suborbital­s, red.) får mig op i det røde felt. Forholdet til CS op til 10. august 2017 er kildeårsag­en til, at jeg er her i dag, og vi har en ubåds- sag, lyder det.

CS var en raketforen­ing, som han var med til at stifte og blev ekskludere­t fra, fordi han ifølge de andre i foreningen ikke opførte sig ordentligt.

I programmet hævder Peter Madsen, som ifølge en mentalunde­rsøgelse er patologisk løgner med både narcissist­iske og psykopatis­ke træk, at han på grund af krigen med CS fik en længere nedtur.

Han mener, at de nedgjorde ham.

– Jeg burde have gået til en psykolog, jeg burde have søgt behandling, jeg burde have skrottet det rumlaborat­orium og lavet noget andet. Men det gjorde jeg ikke, for jeg var så bundet til det med min identitet. Jeg kunne, jeg kunne ikke, kunne ikke se ... Det var et harakiri på en vis måde ( rituelt selvmord, red.), siger Peter Madsen.

Han flytter fokus

Psykiater Henrik Day Poulsen og tidligere drabsefter­forsker i Rejseholde­t Kurt Kragh vurderer i programmet, at Peter Madsen forsøger at virke empatisk.

– Han flytter fokus hele tiden. Det hele handler om Peter, Peter og Peter, lyder det fra Kurt Kragh.

 ?? FOTO: BAX LINDHARDT/ RITZAU SCANPIX ?? I programmet hævder Peter Madsen, som ifølge en mentalunde­rsøgelse er patologisk løgner med både narcissist­iske og psykopatis­ke træk, at han fik en længere nedtur.
FOTO: BAX LINDHARDT/ RITZAU SCANPIX I programmet hævder Peter Madsen, som ifølge en mentalunde­rsøgelse er patologisk løgner med både narcissist­iske og psykopatis­ke træk, at han fik en længere nedtur.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark