Ekstra Bladet

HOLD KÆFT- OPFORDRING FRA ØVERSTE HYLDE

FLET NÆBBET: Toppen i Dansk Folkeparti fraråder i intern mail alle lokalformæ­nd om ikke at bidrage til artikler i forbindels­e med bogudgivel­se om formand Kristian Thulesen Dahl

- JAMES KRISTOFFER MILES jkm@ eb.dk

Klap i!

Så kortkan kommunikat­ionsstrate­gien hos Dansk Folkeparti sammenfatt­es, før en ny bog om Kristian Thulesen Dahl udkommer i næste uge.

Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af en mail udsendt af partitoppe­n til alle lokalformæ­nds amt byråds-og regions rådsmedlem­mer.

Mailenerud­sendt fra organisati­onskonsule­nt Steen Thomsen i partiets hovedkvart­er på Christians­borg, blotfå dage før bogen ’ Kong Kristian – Mennesket, magten og faldet’ rammer boghandler­ne.

Vi håber på, at de ikke vil medvirke til negativ omtale

’ Der vil helt sikkert være en del omtale af bogen ifm. udgivelsen, og I vil formentlig endnu en gang blive kontaktet af journalist­er, der vil lede efter kritiske udtalelser, der kan give negative artikler til skade for DF. Vi håber, I som sædvanligt vil undlade at medvirke til dette,’ skriver Steen Thomsen blandt andet i mailen.

Virtuelt krisemøde

Det fremgår ligeledes af mailen, at der indkaldes til virtuelt møde over kommunikat­ions- platformen Teams, hvor bogen er på dagsordene­n.

Steen Thomen fortæller til Ekstra Bladet, at han har udsendt mailen for at ’ orientere’ baglandet om bogen.

– Nå, der gik ikke længe, før I fik fat i den ... Men det er rigtigt, at jeg har sendt den mail ud for at fortælle, at der kommer den her bog. Og vi kan jo se på omslaget, at den bygger på anonyme kilder. Det syntes vi, at vi ville orientere om.

– Du skriver, at folk ikke bør udtale sig. Skal det ikke være op til baglandet selv?

– Jo, bestemt. Vi vil bare gerne fortælle, at bogen kommer nu.

– Men du skriver til lokalformæ­nd og byrådsmedl­emmer, at de ikke bør udtale sig?

– Nej, vi skriver, at vi håber på, at de ikke vil medvirke til negativ omtale. Det er helt naturligt for enhver organisati­on, at man forsøger at undgå det, siger Steen Thomsen.

’ Kong Kristian – Mennesket, magten og faldet’ er skrevet af journalist­erne Kaare Hanghøj Johansen og Kristian Brårud Larsen. Sidstnævnt­e er til daglig journalist på Ekstra Bladet.

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? Tulle i fokus
Bogen er ifølge forlagsbes­krivelsen nærgående og kritisk i skildringe­n af manden bag den friserede facade.
FOTO: ERNST VAN NORDE Tulle i fokus Bogen er ifølge forlagsbes­krivelsen nærgående og kritisk i skildringe­n af manden bag den friserede facade.
 ?? FOTO: CASPER HOLMENLUND CHRISTENSE­N/ RITZAU SCANPIX ?? Steen Thomsen er til daglig en central figur i DF’s organisati­on.
FOTO: CASPER HOLMENLUND CHRISTENSE­N/ RITZAU SCANPIX Steen Thomsen er til daglig en central figur i DF’s organisati­on.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark