Ekstra Bladet

JEG GIDER IKKE TALE OM DET

Jimmy Jamil Hayats tidligere advokat har fået bøde på 5000 kr. for at bryde navneforbu­ddet mod sin klient

- JONAS SKOV NIELSEN skov@ eb.dk

Forsvarsad­vokat Henrik Dupont Jørgensen kunne have bidt tungen af sig selv, da han i efteråret 2018 kom til at fortale sig under et interview på TV2 News.

På direkte tv brød den rutinerede forsvarsad­vokat det navneforbu­d, Britta Nielsens søn, Jimmy Jamil Hayat, på daværende tidspunkt var beskyttet af.

Det skete, samtidig med at Henrik Dupont Jørgensen repræsente­rede Jimmy Jamil Hayat og havde været med til at få sin klient beskyttet af navneforbu­d. Det fik en borger til at melde sagen til politiet.

Bøde på 5000 kroner

Sagen skulle have været behandlet i Retten på Frederiksb­erg, men retsmødet blev aflyst.

Folk, jeg mødte på gaden, spurgte, om jeg ville lave selfies med dem

Henrik Dupont Jørgensen oplyser til Ekstra Bladet, at det skyldes, at han har valgt at acceptere den bøde, anklagemyn­digheden har krævet ham idømt.

– Jeg er så træt af den sag, at jeg ikke har nogen yderligere kommentar. Jeg har modtaget bødeforlæg­get, og så betragter jeg sagen som lukket, siger en afklaret Henrik Dupont Jørgensen i en kort kommentar til Ekstra Bladet.

Seniorankl­ager Søren Harbo oplyser til Ekstra Bladet, at bøden lyder på 5000 kroner.

– Vi mener, forsvarsad­vokaten skulle have været mere forsigtig. Det har han selv erkendt ved at betale bøden, så sagen afsluttes her, siger seniorankl­ager Søren Harbo.

Straks efter Henrik Dupont Jørgensen havde forbrudt sig mod navneforbu­ddet under interviewe­t på TV2 News, fortrak hans ansigt sig i en tåkrummend­e grimasse, der afslørede, at han straks var blevet opmærksom på sin tanketorsk.

Skaden var sket

Da var skaden sket, og nærmest samtidig gik klippet viralt. Interviewe­t blev blandt andet vist i talkshowet ’ Natholdet’. Det skete til stor morskab for vært

Anders Breinholt, medvært Mikkel Kryger Rasmussen samt programmet­s mange tusind seere.

Sagen har haft uventede konsekvens­er for Henrik Dupont Jørgensen.

– Folk blev ved med at opdage det ( klippet, red.), det var helt vildt. Folk, jeg mødte på gaden, spurgte, om jeg ville lave selfies med dem, har Henrik Dupont Jørgensen sagt til Ritzau.

Tv-bommerten skete, kort efter at Britta Nielsens søn blev anholdt i Sydafrika. Her havde han sammen med sin mor været på flugt fra danske medier og myndighede­r i flere uger.

Tog det pænt

Ifølge Henrik Dupont Jørgensen havde han derfor allerede aftalt med sin klient, at de ikke ville protestere mod ophævelse af navneforbu­d, hvis nogle journalist­er skulle kræve det.

Derfor tog Jimmy Jamil Hayat ifølge Henrik Dupont også episoden pænt.

– Efterfølge­nde var der folk, der sagde, at jeg bare skulle have sagt ’ ja, som jeg har valgt at kalde ham i aften’, men min plads på poker- landsholde­t var vist røget, sagde Henrik Dupont Jørgensen i samme interview til Ritzau.

Jimmy Jamil Hayat valgte senere hen at skifte Henrik Dupont Jørgensen ud med en anden forsvarsad­vokat.

 ?? FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN ?? Pinligt
Forsvarsad­vokat Henrik Dupont Jørgensen er særdeles træt af den pinlige sag.
FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN Pinligt Forsvarsad­vokat Henrik Dupont Jørgensen er særdeles træt af den pinlige sag.
 ?? FOTO: OLE STEEN ?? Jimmy Jamil Hayats forsvarsad­vokat fik talt over sig på direkte tv.
FOTO: OLE STEEN Jimmy Jamil Hayats forsvarsad­vokat fik talt over sig på direkte tv.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark