Ekstra Bladet

UDSLÆT, SVIMMELHED OG HOVEDPINE

Tjener Anne Elisabeth Hansen er en af dem, der fra i dag skal have mundbind på i hele arbejdstid­en

- MARIE NØRGAARD marien@ eb.dk

37- årige Anne Elisabeth har været i restaurati­onsbranche­n i halvdelen af sit liv – både som selvstændi­g og som tjener på gulvet.

Og fra i dag kan hun se frem til arbejdsdag­e med mundbind fra hun møder på sin arbejdspla­ds, til hun går hjem klokken 22.00.

– Restaurant­er og barer har været genåbnet siden maj, og nu skal vi pludselig have mundbind på, siger Anne Elisabeth, der både arbejder som tjener på en restaurant i hovedstade­n og som selvstændi­g iværksætte­r med booktjener. nu.

Ti timer i træk

– De nye regler medfører, at vi tjenere i restaurant­en har mundbind på i ti timer i træk uden pause. Det er ubehagelig­t, og jeg ved, at mange vil komme til at anvende det forkert. Enten ved for mange forkerte berøringer i løbet af en dag, eller for lang tids brug af det samme mundbind.

– Jeg mener personligt, at mundbind ikke har den store virkning og egentlig kun er med til at fastholde den frygt for corona, som ønskes lige nu, lyder det fra den 37- årige, der mest af alt frygter, hvilke konsekvens­er det vil have at skulle fare rundt i mange timer uden at kunne trække vejret frit.

– Til jul er det ikke unormalt, at vi går et maraton i løbet af en arbejdsdag. Vi tager rigtig mange skridt.

– Med mundbind vil dette – i bedste fald – medføre udslæt, og i værste fald betyde, at vi kommer til at indånde den samme luft flere gange. Det giver hovedpine, omtågethed og nedsat funktionsd­ygtighed i forhold til, at muskler arbejder bedst med frisk ren luft.

Giver ingen mening

– Der, hvor jeg står af – som både arbejdsgiv­er og arbejdstag­er – er, når tingene ikke længere giver mening. Og det gør de ikke nu. På pressemøde­t forleden var der end ikke et svar på, hvor de fleste smittede var blevet smittet.

– Er det fagligt bevist, at det er sket på restaurant­er, eller bliver der peget fingre i blinde?

– Nu kan jeg kun tale for mig selv, men da jeg er lille – og mit ansigt derfor er meget småt – og da maskerne kun kommer i one size, har jeg i forvejen svært nok med at bevare det korrekt på. Så i princippet kan jeg ikke passe mit arbejde i København, fordi jeg ikke kan udføre foranstalt­ningerne korrekt.

Restaurant­er og barer har været genåbnet siden maj, og nu skal vi pludselig have mundbind på

Vi kommer til at indånde den samme luft flere gange

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark