Ekstra Bladet

Man skal ikke korrigere fortidens fejltagels­er i moralske anliggende­r med nutidens rettesnor NEJ – KOFOD SKAL IKKE GÅ AF

- FOTO: JENS DRESLING

’JEPPE KOFOD ER en konstant påmindelse om den tætte sammenhæng mellem magt og liderlighe­d, som er hele # metoo- bevægelsen­s omdrejning­spunkt.’

SÅDAN SKRIVER Berlingske­s kulturskri­bent Birgitte Borup på Twitter. Og det er sandt. Men det er også en påmindelse om, at kendte man ikke sin besøgelses­tid, da en ræv kom forbi, nytter det ikke at komme løbende med bøssen 12 år efter i et forsøg på at nedlægge den. Man kan kun håbe, at den går rundt med en dårlig smag i munden.

UDENRIGSMI­NISTEREN bør således ikke gå af. Uanset hvor forkasteli­g hans opførsel var, da han uden kondom som 34- årigt folketings­medlem ’ dyrkede’ sex med en 15- årig SDU’er. Og uanset at visse radikale politikere plus andre forsøger at fælde dom i håb om tilbagevir­kende kraft.

SOM PÅPEGET I gårsdagens leder var det stort set kun □kstra Bladet, der var forarget dengang. Og det er den ene af grundene til, at der ikke længere er en god sag mod Kofod. Man skal ikke korrigere fortidens fejltagels­er i moralske anliggende­r med nutidens rettesnor. Det har vi i forvejen rigeligt med dårlige og uheldige eksempler på i identitets­politik generelt.

DEN ANDEN GRUND er mindst lige så principiel og uomgængeli­g. Det må byde enhver almindelig retsbevids­thed imod, at en handling begået for 12 år siden – og som dertil ikke var en straffelov­sovertræde­lse – skulle føre til en afskedigel­se i dag. Uanset hvilket arbejde den anklagede i øvrigt går rundt og har, og uanset hvem han er.

FOLKEDOMST­OLE KAN forlede sig selv. Men netop i tilfældet Jeppe Kofod findes den folkedomst­ol, om man vil, som er de ny- forargedes legitime mulighed. De kan således arbejde for, at udenrigsmi­nisteren ikke bliver genvalgt ved næste folketings­valg.

VI TALER HER om en mulighed, som ingen har gjort brug af ved noget valg – inklusive det valg i □uropa-Parlamente­t, der kort efter hændelsen på højskolen i □sbjerg sendte Kofod til Bruxelles. Det er dertil bemærkelse­sværdigt, at ingen kritikere sagde noget, da udenrigsmi­nisteren blev udnævnt sidste sommer.

OGSÅ JEPPE KOFOD har – magt og liderlighe­d inklusive – ret til en indsigelse­s- og forældelse­sfrist.

 ??  ?? Uanset hvor forkasteli­g Jeppe Kofods opførsel var, da han uden kondom havde sex med en 15- årig, har han ret til at blive, indtil han ikke længere bliver genvalgt.
Uanset hvor forkasteli­g Jeppe Kofods opførsel var, da han uden kondom havde sex med en 15- årig, har han ret til at blive, indtil han ikke længere bliver genvalgt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark