Ekstra Bladet

En sand mester

-

Michael Rasmussen har set det meste og prøvet de værste, når det gælder franske bjerge – alligevel er han imponeret af den rute og de strabadser, Tour de France- feltet skulle igennem på 17. etape. Kongeetape­n!

Specielt en ung imponerede ved at glimte stort på ’ udebane’. Det var alt andet end skidt- Mads …

– Det er værd at bemærke, at Mads Pedersen viste VM- trøjen frem på allerflott­este vis. De fleste havde nok forventet, at han ’ bare’ skulle sidde med og komme med gruppettoe­n hjem, men i stedet fik han en opgave og løste den fornemt, lyder rosen fra Michael Rasmussen, der nu nok tror, at det har været mere tilfredsst­illende end hårdt for Mads Pedersen.

– Mads har lidt som et svin derude, det har han med garanti, og han havde nok heller aldrig drømt om, at han skulle køre over Col de la Madeleine i selskab med 30 af feltets stærkeste ryttere – men han har alligevel haft en sjovere dag, end hvis han bare skulle med hjem. Det var en af dagens helt store oplevelser at se ham i dag, siger Michael Rasmussen.

En fantastisk dag

Det var ikke kun Mads Pedersen, der imponerede. Det gjorde såmænd også ruten.

– Man må bare sige, at ruten generelt og den afsluttend­e stigning op ad Col de la Loze indeholdt alt, hvad vi havde håbet på. Etapen skuffede absolut ikke! Nu har vi gået spændt og ventet siden november sidste år, da etapen blev annonceret, og det blev en fantastisk dag, siger Michael Rasmussen.

De sidste seks nyasfalter­ede kilometer cykelsti op af den afsluttend­e stigning fik skilt får fra bukke i et fantastisk terræn.

– Den finale har gjort god reklame for området, og mon ikke der har siddet mange derhjemme ved skærmene og fået lyst til at prøve kræfter med en cykelferie i området. Jeg tror det, siger Michael Rasmussen.

Mads Pedersen viste VM- trøjen frem på allerflott­este vis

Udnyttede terrænet

Han så også en flok ryttere, der udnyttede terrænet.

– Når du når ind i Alperne i den tredje uge af Touren, så er der ikke længere noget, der hedder held. Etapen blev så spændende, som den blev, fordi der blev etableret et stærkt udbrud allerede fra morgenstun­den, og det var sindssygt stærke ryttere, der sad i det, forklarer Michael Rasmussen.

– Mikkel Landas hold ( Team BahrainMcL­aren) overtog styringen, men det var på sin vis skønne spildte kræfter, fordi Landa var langt fra at kunne profitere af den indsats, holdet leverede. De knoklede enormt hårdt, siger Michael Rasmussen.

toft

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark