Ekstra Bladet

Ofrede sig - og hældt ud

-

MÉRIBEL ( Ekstra Bladet): Mens colombiane­ren Miguel Angel Lopez græd af glæde i vinderinte­rviewet på bjergets top, sled en af feltets anonyme hjælperytt­ere sig i pinsel op mod stregen i jagt på sekunder og minutter, der kunne holde ham inde i Touren.

Det lykkedes ham ikke. 31- årige Jens Debusscher­e kom fem minutter for sent. Til gengæld var det hans fortjenest­e, at hans holdkaptaj­n på prokontine­ntalholdet B& B Hotels nåede i mål i tide.

Debusscher­e lå nogenlunde lunt i svinget efter passagen af drabelige Col de la Madeleine, men så forstod han, at holdkaptaj­n Bryan Coquard var i vanskeligh­eder med udsigt til at falde for tidsgrænse­n.

Med fejebakken

– På Madeleine stod valget mellem mig og Coquard. Jeg besluttede så at vente og hjælpe ham på nedkørslen og gennem dalen ( frem til finalestig­ningen, red.), og da vi så nåede derhen, var jeg færdig, sagde Debusscher­e, da han desværre alt for sent var rullet over stregen.

Coquard nåede i mål lige under to minutter før tidsgrænse­n.

Debusscher­e vidste på de sidste stejle kilometer, at hans Tour var slut, men han sled sig til toppen med ‘ voiture balai’ – fejebakken – på hjul.

– Jeg forsøgte at blive hos Bryan til slutningen, men jeg havde ikke mere i mig. Jeg var helt død, sagde Debusscher­e.

Vanskeligt

– Med ni kilometer til stregen kunne jeg se, at det ville blive meget vanskeligt at nå det.

– Det var forfærdeli­gt, sagde den rutinerede belgier, som nu skuer frem mod nye mål. Der er VM og klassikern­e efter det her. Året er ikke slut.

– Jeg håber, at jeg stadig kan yde mit maksimum der.

En kriger

Bryan Coquard var taknemmeli­g for sin holdkammer­ats uselviske optræden – Han er en kriger.

– Han ventede på mig på Madeleine, og han arbejdede gennem hele dalen – jeg behøvede ikke at gøre noget, og så kørte jeg det sidste bjerg, så godt jeg kunne, sagde Bryan Coquard.

Der er VM og klassikern­e efter det her

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? – På Madeleine stod valget mellem mig og Coquard. Jeg besluttede så at vente og hjælpe ham på nedkørslen, fortalte Jens Debusscher­e.
FOTO: RITZAU SCANPIX – På Madeleine stod valget mellem mig og Coquard. Jeg besluttede så at vente og hjælpe ham på nedkørslen, fortalte Jens Debusscher­e.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark