Ekstra Bladet

SKOLEELEV SIGTET FOR DRAB

FAR I CHOK: En 16- årig nægter sig skyldig i drab, og en 14- årig er overdraget til de sociale myndighede­r, efter en 18- årig ung mand fredag aften blev skudt i hovedet

- LINETTE KRØGER JESPERSEN METTE PEDERSEN linette@ eb.dk; mepe@ eb.dk

– Jeg er her for dig, sagde faren og lagde armen om sin 16- årige søn.

Teenageren var netop blevet fængslet i fire uger i surrogat på en institutio­n for unge – sigtet for i forening med en 14- årig dreng at have dræbt en 18- årig mand med et enkelt skud i hovedet.

Han nægter sig skyldig i drabet, der fandt sted fredag aften på Frederiksb­erg. Men han kærede ikke fængslinge­n.

Farens nærhed fik den unge mand til at krakelere i tårer, før han blev bedt om at tage afsked og følge med betjentene. Sjoskende med bøjet ryg i en blå joggingdra­gt og bare fødder i hvide sutter.

Tilbage sad hans far fuldstændi­g rystet over situatione­n, der for ham startede tirsdag aften, da politiet kom hjem til ham og hans hustru og fortalte, at man havde anholdt deres søn for drab, og dernæst ransagede deres lejlighed.

– Vi fik et chok, fortæller faren og siger, at de begge har det forfærdeli­gt.

– Vi kan ikke spise, vi kan ikke sove, siger han.

Stærkt bånd

Den 16- årige er del af en større søskendefl­ok, og faren beskriver et meget stærkt bånd til sønnen.

– Vi er mere venner end far og søn, lyder det.

Han er overbevist om, at sønnen er uskyldig.

– Det er 100 procent sikkert, at det ikke er ham. Min søn kan ikke skyde en person. Jeg kender ham. Han har ikke gjort sådan noget, siger faren.

Han var mødt op med en kuffert med ting, men han fik ikke lov til at give sønnen tingene i retten. Den 14- årige dreng bliver på grund af sin alder ikke fremstille­t i grundlovsf­orhør, men er overdraget til de sociale myndighede­r. Det er uvist, hvordan han forholder sig til anklagen.

Faren til den 16- årige kender godt den 14- årige dreng, der også er anholdt, men har ikke gode ting at sige om ham. Hans egen søn var ikke hjemme tirsdag aften, da han blev anholdt.

En god dreng

Han fortæller, at familien tidligere har rejst meget til farens hjemland Marokko, men her i corona- tiden har de rejst rundt i Danmark. Rørt viser han billeder på telefonen fra Møns Klint, Helsingør og BonBon- land.

Så sent som dagen før drabet i sidste uge havde sønnen inviteret sin lillesøste­r på McDonald’s og havde også købt en stor bamse til hende.

– Han er en god dreng. Han ryger nok nogle cigaretter, men ikke foran sin mor og far. Men han er en god dreng, siger faren, der ikke har mærket noget anderledes ved sønnen siden i fredags, hvor drabet skete.

– Hvad vil du gøre, hvis det viser sig, at han er skyldig?

– Vi vil prøve at hjælpe ham, hvis det er ham. Og så skal vi have svar på, hvorfor han har gjort det. Hvis det er ham, så skal han betale. Og vi har en lov her. Men det er 100 procent sikkert, at det ikke er ham.

Han fortæller, at sønnen er dygtig til sprog, går til fitness og gerne vil lave noget med sine hænder, når han er færdig med skolen.

– Det her er første gang, vi har problemer. Det er forfærdeli­gt.

Hvis det er ham, så skal han betale

Vi kan ikke spise, vi kan ikke sove

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Familie i sorg
Folk tæt på den 18- årige har lavet en mindested på gerningsst­edet med blomster, bamser og lys.
FOTO: JONAS OLUFSON Familie i sorg Folk tæt på den 18- årige har lavet en mindested på gerningsst­edet med blomster, bamser og lys.
 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Den 18-årige blev slået ihjel ved supermarke­det Lidl på Dirch Passers Allé på Frederiksb­erg.
FOTO: KENNETH MEYER Den 18-årige blev slået ihjel ved supermarke­det Lidl på Dirch Passers Allé på Frederiksb­erg.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark