Ekstra Bladet

Syv har tippet politiet i sagen

Politiet håber, at henvendels­erne kan lede dem på sporet af en gerningsma­nd

- EMIL RÜTZOU er@ eb.dk

Midt- og Vestsjælla­nds Politi har stadig ikke en konkret mistænkt i sagen om mishandlin­gen af fjordheste­n Carli, men man har fået syv nye henvendels­er efter frigivelse af overvågnin­gsvideo i går.

– De syv henvendels­er er både i kategorier­ne stort og småt, siger Martin Bjerregaar­d, kommunikat­ionsmedarb­ejder for Midt- og Vestsjælla­nds Politi.

Henvendels­erne drejer sig blandt andet om mistanke til konkrete personer, der tidligere er dømt for dyremishan­dling.

Martin Bjerregaar­d vil af efterforsk­ningsmæssi­ge årsager ikke oplyse, om politiet har fundet den flaskelign­ende genstand, manden på videooverv­ågningen havde med sig.

Dog ønsker politiet, at borgere med informatio­n om sagen stadig henvender sig.

Mishandlin­gen overgik den otte år gamle fjordhest Carli, som var opstaldet i Holbæk Rideklub og stod i sin boks, da morgenvagt­en i fredags opdagede, at der var en del blod i boksen, og at Carli blødte fra bagenden.

Groft mishandlet

Det stod hurtigt klart, at Carli havde fået alvorlige skader i endetarmen, og den tilkaldte dyrlæge vurderede, at Carli burde aflives straks.

Fjordheste­n var samtidig drægtig, og derfor var det også ejer Stina Myrholms første indskydels­e, at den var i gang med at abortere. Stina Myrholm har tidligere fortalt til Ekstra Bladet, at hun undrede sig over, at en grime tilhørende en af nabohesten­e lå i Carlis stald.

– Den lå på jorden, og jeg spekulerer over, om gerningsma­nden har brugt den til at binde hende, og hun så på et tidspunkt har vristet sig løs, siger rytteren, som stadig er dybt berørt og bare vil have den skyldige fundet.

Politiet beskriver manden som 25- 30 år, spinkel af bygning, kort hår, iført mørk jakke, herunder kortærmet bluse/ skjorte, lange bukser og mørke sko.

Det stod hurtigt klart, at Carli havde fået alvorlige skader i endetarmen

 ?? PRIVATFOTO ?? Stina Myrholm med sin hest Carli, der måtte aflives efter grov mishandlin­g.
PRIVATFOTO Stina Myrholm med sin hest Carli, der måtte aflives efter grov mishandlin­g.
 ?? FOTO: MIDT- OG VESTSJÆLLA­NDS POLITI ?? Politiet har frigivet et bilede af manden, der efterlyses.
FOTO: MIDT- OG VESTSJÆLLA­NDS POLITI Politiet har frigivet et bilede af manden, der efterlyses.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark