Ekstra Bladet

Advarsel: Ikke for sarte sjæle

- GEORGE HILTON gh@ eb.dk

Steffen Jacobsen: ’De stumme piger’ 285 sider. 300 kr. Lindhardt og Ringhof

★★★★★

Plottet i en Steffen Jacobsen- krimi er mere komplicere­t og uforudsige­ligt, end man umiddelbar­t regner med.

Det gælder også ’ De stumme piger’, der er andet bind i serien med den unge opdager Tanya Nielsen og hendes makker og chef, macho-panseren over alle macho-pansere, Jakob Nordsted.

Her følger en advarsel til sarte sjæle:

Bogens omdrejning­spunkt er et bestialsk og udpenslet mord på serievoldt­ægtsforbry­deren Gordon Nimb, der netop er blevet prøveløsla­dt fra en årelang dom for uhyrlige, sadistiske overgreb på yngre kvinder.

Selvom røvhullet udånder i selskab med alverdens pinsler, synes gerningsst­edet klinisk renset for bevismater­iale.

Alt tyder derfor på, at drabet er udført af en eller flere med detaljeret kriminalte­knisk viden – muligvis tilmed med politiskil­t i lommen. Sygemeldte Jakob Nordsted, der bruger nætterne på at kæderyge og inhalere dyr whisky, martres på niende år af 13årige Rose, der systematis­k blev tortureret ihjel i en container.

Nordsted var og er stadig 100 procent sikker på, at Gordon Nimb også stod bag

Tanya Nielsen bliver nødt til at gøre det utænkelige

denne udåd. Sagen måtte dog henlægges som uopklaret.

Kan det tænkes, at den dybt profession­elle politiinsp­ektør har givet slip på års indestængt frustratio­n og begået et hævndrab?

Tanya Nielsen bliver nødt til at gøre det nærmest utænkelige – at efterforsk­e sin chef som en mistænkt, der har taget loven i egen hånd.

Ikke mere om handlingen, der centrifuge­res af et flydende sprog, ubesværet dialog, overbevise­nde detaljer og stram kompositio­n. Steffen Jacobsen har en stribe hårrejsend­e og nervepirre­nde krimier på samvittigh­eden, og med ’De stumme piger’ tynges den tidligere overlæge og kirurg af endnu en.

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Flydende sprog, ubesværet dialog, overbevise­nde detaljer og stram kompositio­n kendetegne­r en Steffen Jacobsen- krimi. ’ De stumme piger’ er ingen undtagelse.
FOTO: JONAS OLUFSON Flydende sprog, ubesværet dialog, overbevise­nde detaljer og stram kompositio­n kendetegne­r en Steffen Jacobsen- krimi. ’ De stumme piger’ er ingen undtagelse.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark