Ekstra Bladet

INDSTILLET TIL DUSØR

GJORDE EN FORSKEL: Mette Lind pågreb sammen med sin kæreste en mand, der formodes at kunne stå bag det omfattende hærværk på SUV- biler på Østerbro

- EMMA BUUS MOSEGAARD buus@ eb.dk

Det har været overvælden­de at bo her de seneste dage

1000 kroner kan blive belønninge­n for Mette Lind, der satte i løb i jagten på en hærværksma­nd.

Det skete i det område på Østerbro i København, hvor SUV- biler igennem otte måneder er blevet udsat for hærværk.

Sammen med sin kæreste og en nabo tilbagehol­dt hun manden, indtil politiet ankom. Og den indsats har fået patruljen, der mødte op på stedet, til at indstille parret til en dusør.

– Det bliver jeg da glad for, siger Mette Lind.

Da Ekstra Bladet talte med hende kort efter episoden, var hun tydeligt rystet af oplevelsen. Men hun er glad for, at hun gjorde dett, også selvom det ikke var en reaktion, hun nogensinde troede, hun skulle opleve fra sig selv.

Til en god middag

Nu er der kommet lidt mere ro på, men oplevelsen sidder stadig i kroppen.

– Det har været lidt overvælden­de at bo her på Østerbro de seneste dage. Folk vil snakke, og folk siger hej, og nu kommer det her så, siger Mette Lind.

Dusører gives, når en beboer har ’ ydet en ekstraordi­nær indsats’, fortæller Jesper Bangsgaard, der er vicepoliti­inspektør hos Københavns Politi.

Dusørerne ligger som regel på omkring 1000 kroner og gives af forskellig­e fonde.

– Det er jo ikke noget, man bliver velhavende af. Det skal betragtes som en anerkendel­se. Så kan de gå ud og spise en god middag eller forkæle sig selv lidt, siger Jesper Bangsgaard.

– Hvis jeg får dusøren, vil jeg bare uanset hvad tage det skulderkla­p, det er. Og uanset beløbet vil jeg glæde mig til at dele den gestus med Anders og Julie, fortæller hun.

Hendes kæreste, Anders Trane Madsen, og naboen Julie Lindberg- Levin var nemlig begge med til at hjælpe med at få fat på den nu sigtede mand.

Den sigtede i sagen er en 36-årig mand, der arbejder som forsker på et dansk universite­t.

Politiet er nu i gang med at undersøge, om den sigtede, Mette Lind pågreb, står bag alle hærværkene i området.

 ?? FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN ?? Stort skulderkla­p
Mette Lind har oplevet en helt særlig stemning på Østerbro i København, efter at hun var med til at udpege en mand, der angiveligt var i gang med at lave hærværk på en bil.
FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN Stort skulderkla­p Mette Lind har oplevet en helt særlig stemning på Østerbro i København, efter at hun var med til at udpege en mand, der angiveligt var i gang med at lave hærværk på en bil.
 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Politiet er nu i gang med at undersøge, om en 36- årig mand står bag seriehærvæ­rket på Østerbro.
FOTO: KENNETH MEYER Politiet er nu i gang med at undersøge, om en 36- årig mand står bag seriehærvæ­rket på Østerbro.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark