Ekstra Bladet

HJEM TIL AARHUS

De upåagtede slovenske pokalmestr­e leverede sensatione­n og knuste de aarhusians­ke drømme om europæisk succes

- JONAS HÜTTEL hut@ eb.dk

1- 0 Jan Gorenc ( 37)

2- 0 Kevin Zizek ( 72)

3- 0 Amadej Marosa ( 90+3) ----------------------------

Aarhusians­ke ambitioner om et stort europæisk eventyr brast på et undseeligt lille stadion i Murska Sobota mod de slovenske pokalmestr­e NŠ Mura.

Med AGF’ernes form i 2020 var der grund til at tro på mere mod det upåagtede mandskab, som ganske vist havde fordelen af hjemmebane i Europa Leagues indledende knockout- format, men uden fans til at fejre deres sensatione­lle 3- 0- sejr over David Nielsens tropper.

Klart spiloverta­g

Niklas Backman kommer til at sove rigtigt dårligt efter svenskeren­s forsøg på en tilbagelæg­ning i stedet blev en frispilnin­g til modstander­ens Kevin Zizik, der efter 72 minutter reelt bristede AGF- tilhængern­es drømme om tilbageven­den til fortidens store europæiske stunder.

For målet faldt på et tidspunkt i kampen, hvor AGF som det bedre mandskab havde klart spiloverta­g, og som minimum kunne lugte en udlignede scoring, der ville udløse forlænget spilletid.

Anden kvalifikat­ionsrunde i Europa League burde have været endnu et skridt på AGF’s rejse mod at etablere sig som den magtfaktor i dansk fodbold, som potentiale­t er til.

I stedet blev den et minde om, da østjyderne sidste gang spillede europæisk fodbold, og i 2012 storfloppe­de mod FC Dila Gori med nederlag både ude og hjemme. Egentlig startede Superligae­ns bronzevind­ere godt, og det lå i luften, at de skulle foran.

Bedst i første halvleg

Allerede efter syv minutter var slovenerne­s keeper ved at forære Frederik Tingager en mulighed for at sparke bolden i tomt.

Mens jyderne var bedst i første halvleg, blev Alexander Munksgaard spillet flot i dybden og havde en stor mulighed for at finde Patrick Mortensen, men fandt i stedet en slovensk forsvarer.

Det strammede allermest til, da Patrick Olsen fra en position inde i feltet udplacered­e målmanden for så at se en slovensk pandebrask afværge på stregen.

Så tippede vægtskålen for AGF, der ikke havde tabt siden i juli på Brøndby Stadion.

Kæmpefejl

Først fik Mura en stor mulighed, hvor William Eskelinen var på rette plads, men AGF’erne var for langsomme til at rejse sig chokket over, at slovenerne også havde ambitioner på deres sidste tredjedel af banen.

Et par minutter senere slog Andrija Filipovic et af den slags indlæg, som intet forsvar for alvor kan gardere sig mod. Det lå lige i rummet mellem Eskelinen og den bagerste kæde, hvor centerfors­vareren Jan Gorenc kunne kaste sig frem og prikkede den forbi en chanceløs svensker i AGF’s mål. Og i de døende minutter slog Amadej Marosa til med 3- 0- scoringen.

Kold spand vand

En kold spand vand i hovedet på de aarhusians­ke ambitioner i Europa. Østjyderne kom bedst ud fra pausen, men fik ikke udnyttet de chancer, der blev skabt.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark