FC KØBENHAVN balancered­e på randen af en kæmpe europæisk fiasko, men Jonas Wind afgjorde opgøret kort før tid

-

GÖTEBORG ( Ekstra Bladet): Sjældent har Ståle Solbakken jublet så højt!

Det kunne vel høres i det meste af Göteborg og omegn, og er der svenske børn, der blev vækket i den svenske by i aftes, fandtes den skyldige på Ullevi.

FC København balancered­e på randen af en kæmpe europæisk fiasko, men fik afværget den i sidste øjeblik.

To gange inden for to minutter kunne Ståle Solbakken og de øvrige FCK’ere juble på det mennesketo­mme stadion, der i ti minutter lignede den europæiske endestatio­n for københavne­rne.

Et ufarligt IFK- hold var kommet foran efter et kiks af Victor Nelsson i 73. minut, men med kun otte minutter tilbage af opgøret fik indskifted­e Mudrazija udlignet, og to minutter senere slog Jonas Wind til med en hovedstøds­scoring.

Knyttede næverne

Ståle Solbakken vendte sig om mod udskiftern­e og FCK- folket på den næsten tomme tribune, knyttede næverne og skreg, så det skar i ørene.

Et nederlag havde været en katastrofe både sportsligt og økonomisk.

Det havde betydet et sjældent hurtigt FCK- farvel til Europa og til de 50 mio. kr., som et gruppespil i Europa League kaster af sig.

I disse coronatide­r med blodrøde tal i regnskabet er det penge, som Parken Sport & Entertainm­ent dårligt kan undvære, og derfor havde det kolossal betydning, at det lykkedes at lave et sent comeback i Göteborg.

FCK jagtede fra start en scoring, og det svenske hjemmehold blev trykket så langt tilbage, at man en overgang frygtede, at de blå- hvide IFK’ere ville ende ude på Ullevis løbebane.

Sværmede om feltet

Københavne­rne sværmede om feltet og burde være kommet i front i ottende minut, da et afrettet Pierre Bengtsson- indlæg endte for fødderne af Kamil Wilczek.

Den polske goalgetter var, hvor han skulle være – på kanten af det lille felt – men sparkede lige på Giannis Anestis, der med en refleksred­ning fik vippet bolden over mål.

Anestis var IFK’s bedste og frustrered­e flere gange

FCK’erne og i særdeleshe­d Wilczek.

Som første halvleg startede anden med en kæmpe mulighed til nyindkøbet i front.

Han tog Jonas Winds pasning godt med sig, holdt sin modspiller væk og fik afsluttet hårdt fra seks meters afstand.

Men ak, ak, ak. Sprælleman­d Anestis fik hånden på og på forunderli­g vis drejet FCK- angriberen­s afslutning forbi stolpen.

IFK lignede et hold, der allerede der drømte om en straffespa­rkskonkurr­ence med den græske kæmpe Anestis som helt.

De parkerede Volvoen på egen halvdel og lurede udelukkede på en københavns­k fejl.

Den kom i 73. minut. Andreas Bjelland busede, og Victor Nelsson kiksede. Den blonde midterfors­varer gled og fik ikke sparket væk, og IFK takkede for gaven.

Den tidligere AGF’er Tobias Sana sendte i fri position køligt bolden forbi ’ Kalle’ Johnsson til en svensk chokføring.

Vigtige indskifter­e

Ståle Solbakken reagerede prompte og sendte Mikkel Kaufmann, Pep Biel og Robert Mudrazija på banen i et forsøg på at afværge katastofen, og det skulle vise sig at være et genialt træk.

Med otte minutter blev Mudrazija spillet i dybden af Biel, og efter par træk hamrede kroaten bolden ind bag Anestis.

Så levede FCK, og et par minutter senere jublede Ståle Solbakken igen.

Mudrazija sendte et hjørnespar­k lige ind i panden på Jonas Wind, og via målmand Anestis og overligger­en endte bolden på den rigtige side af målstregen.

På to minutter havde FC København vendt en truende fiasko til triumf og lever fortsat i Europa. Men det holdt godt nok hårdt ...

FCK skal vinde to kampe mere for at nå gruppespil­let. I 3. kvalifikat­ionsrunde møder de polske Piast Gliwice.

Et nederlag havde været en katastrofe både sportsligt og økonomisk

??  ?? Otte minutter før tid udlignede indskifted­e Robert Mudrazija til 1-1 for FCK.
Otte minutter før tid udlignede indskifted­e Robert Mudrazija til 1-1 for FCK.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Gjorde JoNAS på svensken
Gjorde JoNAS på svensken Jonas Wind ( th) slog til med en hovedstøds­scoring til 2-1 kort før tid og afgjorde til københavne­rnes fordel.