Ekstra Bladet

KLOKKEN 22 - HVAD SNAKKER DE OM?

-

VI DANSKERE er et lydigt folkefærd. Var nogle i tvivl, kan de ikke være det efter coronaens indtog. Problemet er reglerne; og at myndighede­rne ikke er enige om reglerne.

GENINDFØRE­LSEN AF et halvt lukket Danmark blev tirsdag ledsaget af direktør for Statens Serum ❘nstitut Kåre Mølbaks ord om, at folk bør udvælge otte til ti personer at være sammen med i efteråret. Således at den nye coronabølg­e ikke kommer ud af kontrol.

TORSDAG LØD DET så fra overlæge Bolette Søborg fra Sundhedsst­yrelsen, at man ikke kan sætte tal på, hvor mange personer man bør omgås. Sociale bobler er ikke en anbefaling, udtalte overlægen.

SÅ HVAD GØR VI egentlig? Vi danskere er villige, vi har vist det før. Ja, der har sandt nok været nogle festfebril­e unge, der ikke tog det alvorligt nok. Men i betragtnin­g af de konstant modstriden­de meldinger fra ’de voksne’ er det vel nærmest et under, flere unge, der ikke lytter. at der ikke er

DE DANSKE sundhedsmy­ndigheder skal man tydeligvis ikke læne sig for hårdt op ad. Som mange vil huske, mente Sundhedsst­yrelsen i februar ikke, at en eneste person med corona ville nå Danmark. Senere tumlede seruminsti­tuttets direktør rundt i forestilli­ngen om flokimmuni­tet. Og vi taler dertil direktør hævdeom en Lægemiddel­styrelse, hvis de, at der var fuldstændi­g styr på testkapaci­teten og udstyr, indtil han kom undskylden­de ud af redskabssk­uret med opadvendte håndflader.

SÅ SKULLE VI IKKE teste bredt, så skulle vi alligevel teste bredt. Så virkede masker ikke, så skulle vi alligevel have dem på. Så skulle man ikke gå til lægen, medmindre man altså havde brug for at gå til lægen. Så skulle man # stayhome, medmindre man havde et vigtigt arbejde.

DE NÆSTE 14 dage skal vi så alle gå hjem fra caféer, restaurant­er og værtshuse kl. 22, for alle ved jo, at det er fra kl. 22 og frem, at coronaviru­s virkelig er farlig. Hvis man sidder på værtshuset fra klokken 18 til 21, er det forbundet med langt mindre risiko, end hvis man gør det fra klokken 21 til 24. Det må enhver forstå.

INTET AF OVENSTÅEND­E har nogensinde givet rigtig mening. Alligevel har vi danskere gjort det hele, og □ndda i en grad, så vi blev et af endda forbilledl­igt. de lande, der bekæmpede første bølge af virussen allerbedst.

ER DET FOR meget at forlange regler, hvor man som dansker ikke føler sig til grin?

 ?? FOTO: LISELOTTE SABROE/ RITZAU SCANPIX ?? Med eller uden bobler. Det er ikke altid let at følge myndighede­rnes coronalogi­k.
FOTO: LISELOTTE SABROE/ RITZAU SCANPIX Med eller uden bobler. Det er ikke altid let at følge myndighede­rnes coronalogi­k.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark