Ekstra Bladet

’JEG VIDSTE IKKE HVAD JEG GIK IND TIL’

EKSKLUSIVT I EKSTRA BLADET: Lisette Pedersen, gift med verdensmes steren i cykling Mads Pedersen, fortæller om livet som cykelfrue på fuld tid

- EMMA THOMSEN FOTO: LINDA JOHANSEN et@ eb.dk

– Dengang jeg blev kæreste med ham, vidste jeg i virkelighe­den ikke, hvad jeg gik ind til, fortæller Lisette Pedersen, der i dag er gift med verdensmes­teren i cykling Mads Pedersen.

Lisette og Mads mødte hinanden tilbage i gymnasiet, hvor de gik i samme klasse. Allerede dengang var han kendt som klassens ’ cykelmyg’, og hun hjalp ham af og til med aflevering­er, hvis hans tid var knap.

To år senere fik de øjnene op for hinanden, og de blev kærester og flyttede kort tid efter sammen.

Karrieren tog fart

Dengang var Mads’ karriere ikke på samme niveau, som det er i dag. Men pludselig tog karrieren fart, og han begyndte at være mere væk og have flere rejsedage, fortæller Lisette Pedersen.

– Det var hårdest i starten. Jeg flyttede hjem, hver gang han tog afsted, fordi jeg syntes, at det var kedeligt og surt at være alene.

– Man havde da også sin tvivl, og jeg ved, at han også tvivlede på mig. Han var rigtig bange for, at jeg ville bakke ud, og det var meget oppe i hans hoved på et tidspunkt, forklarer hun.

I dag har parret vænnet sig til, at de ikke ser hinanden så ofte, og ingen af dem er i tvivl om, at de skal være sammen. De blev gift sidste år og købte efterfølge­nde et hus i Holbæk.

Sagt sit job op

’ Skal du ikke lave noget i dit liv?’

Det spørgsmål bliver Lisette Pedersen ofte mødt med i dag, hvor hun har valgt at sige sit job op for at være cykelfrue på fuld tid.

Selvom mange ikke forstår hendes valg, så var det ikke en svær beslutning for hende, da hun aldrig havde haft en karrieredr­øm på samme måde, som Mads brænder for cykling.

Uden et arbejde har parret mulighed for at se mere til hinanden og tage på rejser sammen. Noget, der var svært, da hun arbejdede.

– Det var hårdt, fordi vi ikke så hinanden så meget. Han var jo ikke så meget hjemme, og når han var, så var det kun i et par dage, oftest i hverdagene, hvor jeg var væk fra tidlig morgen til eftermidda­g.

– Det med, at vi nu har nogle dage, hvor vi kan være sammen og lave ting sammen, det betyder rigtig meget, fortæller Lisette og tilføjer, at hun ofte skal forsvare, hvorfor hun ikke arbejder.

– Hvad er det hårdeste ved at være cykelfrue?

– Det er i virkelighe­den de ting, jeg er foruden, som alle andre har med deres partnere hver dag. Det synes jeg er det sværeste. Vi bliver distancere­t fra hinanden og får ikke delt ting med hinanden.

– Alle andre har deres partnere, de kan gå hjemme og snakke med og dele deres tanker og følelser med.

– Det kan jeg bare ikke på samme måde, når han er afsted. Der ligger hans fokus jo på andre ting.

’ Kan også være sundt’

På trods af savnet til en normal hverdag med Mads er hun også sikker på, at det er sundt, at de kan savne hinanden.

– Selvom det ikke er sjovt, og det kan være udfordrend­e, kan det også være rigtig sundt, at man ikke er vant til at gå op og ned ad hinanden hver dag.

– Vi værdsætter hinanden, hver gang vi ses. Og det er virkelig skønt, fortæller Lisette, der tæller dagene, til Mads kommer hjem fra årets Tour de France, og hun skal ud og hente ham i lufthavnen.

Vi værdsætter hinanden, hver gang vi ses. Og det er virkelig skønt

 ??  ?? Lisette har valgt at sige sit job op og er cykelfrue på fuld tid.
Lisette Pedersen bruger en del tid i stalden.
Lisette har valgt at sige sit job op og er cykelfrue på fuld tid. Lisette Pedersen bruger en del tid i stalden.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Det at have dyrene i Lisette Pedersens hverdag gør, at hun hele tiden har nogen omkring sig og pligter at klare.
Det at have dyrene i Lisette Pedersens hverdag gør, at hun hele tiden har nogen omkring sig og pligter at klare.
 ??  ?? Flere gange om ugen er Lisette ude ved hestene.
Flere gange om ugen er Lisette ude ved hestene.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark