Ekstra Bladet

VINBARON OG MILLIARDÆR I CHAMPAGNED­RAMA

Efter et kup, hvor chaufføren blev bedøvet, solgte en dansk vinbaron et tvivlsomt restparti af champagne til Nemlig.com, ejet af Bestseller­milliardær Anders Holch Povlsen

- CHRISTIAN KLOSTER Da jeg vågnede, havde jeg en mærkelig følelse i mine ører og en smag af sæbe i min mund kloster@ eb.dk

To af Danmarks fremtræden­de erhvervsfo­lk bør muligvis forsones over et godt glas bobler.

Og i så fald er det vinbaron og mangemilli­onær Christian Philipson, der skal invitere og undskylde over for Bestseller- milliardær Anders Holch Povlsen, der ejer 49 procent af Nemlig. com.

For Ekstra Bladet kan i dag fortælle, at online- supermarke­det og dets kunder blev forsynet med tvivlsom champagne, da Christian Philipsons vinhandel, Philipson Wine, i 2018 blev offer i et groft og udspekuler­et champagnek­up.

Forfulgt af rød bil

Ifølge sagen, der er grundigt beskrevet i en dom fra Sø- og Handelsret­ten, havde en ukrainsk lastbilcha­uffør netop hentet 11 paller med flere tusind flasker kostbar Bollingerc­hampagne direkte på vinslottet, da han overnatted­e på en rasteplads i Frankrig.

Da han kl. 04.40 vågnede for at tisse i skoven, fortalte en anden trucker ham, at han var blevet bestjålet fra traileren, hvor pallerne kun havde været beskyttet af en tynd presenning.

Bedøvet af tyve

– Da jeg vågnede, havde jeg en mærkelig følelse i mine ører og en smag af sæbe i min mund. Jeg havde også ondt i hovedet. Forbavsend­e nok da jeg så tyveriet, forblev jeg meget rolig, og det er ikke min natur. Jeg er ret emotionel af natur, sagde ukraineren til fransk politi.

Han var altså i førerhuset blevet bedøvet af tyvene, mens han sov.

Hjemme i Kokkedal fik Christian Philipson økonomisk migræne.

Champagne- eksplosion

For at spare penge havde Philipson Wine undladt at forsikre flaskerne, som også kun blev fragtet som billigt stykgods i en usikker presenning- trailer, hvorpå der også skulle læsses Bonduelle- dåsemajs. Tyvene havde kun haft plads til syv paller på en varevogn, som senere blev fundet udbrændt med eksplodere­de flasker.

Men inden de forlod rasteplads­en, begik de hærværk ved at sprøjte pulversluk­ker- skum ud på de resterende fire paller med 1632 flasker.

Tvivlsom pulver- champagne

Disse skum- flasker modtog Christian Philipson, som satte en lagermedar­bejder til at bruge 80 timer på at vaske dem rene.

Nu kunne de ikke længere sælges til en høj pris i plomberede kasser, men kun billigt og stykvist.

Christian Philipson ville ikke sælge dem under eget navn, så nu ' måtte Philipson Wine sælge champagnen til en lavere pris ( til Nemlig. com, red.) grundet risikoen for, at ildslukker­materialet havde beskadiget champagnen ved voldsom nedkøling,' skrev hans advokat.

Under retssagen indrømmede Philipson, at vinen måske var beskadiget. I retten forsøgte Christian Philipson forgæves at få fragtfirma­et til at dække et tab, som hævdes at være 685.000 kr.

Afvisninge­n skete, fordi han ikke havde forsikret flaskerne som højværdigo­ds. Han havde fået, hvad han havde betalt for. Christian Philipson overvejer at anke dommen.

 ?? FOTO: JENS NØRGAARD LARSEN/JEANNE KORNUM/ RITZAU SCANPIX ?? Vedbæks vinbaron, Christian Philipson, solgte kostbar Bollinger- champagne til Bestseller- millardære­n Anders Holch Povlsens online- supermarke­d Nemlig.com – uden at oplyse om, at champagnen havde haft en mildest talt hård medfart under et vinkup i Frankrig.
FOTO: JENS NØRGAARD LARSEN/JEANNE KORNUM/ RITZAU SCANPIX Vedbæks vinbaron, Christian Philipson, solgte kostbar Bollinger- champagne til Bestseller- millardære­n Anders Holch Povlsens online- supermarke­d Nemlig.com – uden at oplyse om, at champagnen havde haft en mildest talt hård medfart under et vinkup i Frankrig.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark