Ekstra Bladet

Android har det svært som tablet

ANMELDELSE: En fremragend­e skærm og stærk hardware hæmmes af svag software

- HEINE JØRGENSEN heine@ eb.dk

Man kan nok ikke vælge et sværere marked at kaste sig ind i, når det gælder tablets. For medmindre du satser på de helt billige og ofte skuffende tablets, er det som kampen mellem en due og en høg.

Apple er høgen, der har ædt de andre duer. Det klassiske alternativ til en tablet er nemlig en Android-udgave, hvilket betyder, at det ikke er nok at kunne lave fremragend­e hardware.

Stor eller større?

Fremragend­e er ellers den karakter, som Samsungs seneste skud i kampen fortjener.

Sjældent har vi haft et display i hånden, der ser så godt ud som på testmodell­en Galaxy Tab S7. Og den findes oven i købet i en endnu bedre og større udgave kaldet Tab S7+.

Ikke nok at være smuk

Den sydkoreans­ke producent forstår at skrue kvalitet sammen. Og det gælder ikke alene displayet. Således er materialva­lget det bedste, man kan ønske sig.

Finishen og designet er stramt. De interne muskler er samtidig rigtigt til selv den meget krævende bruger. Det er med andre ord en fantastisk følelse, man sidder med, når man får denne model i hånden.

Men som bekendt er det ikke nok at være smuk i kampen om at blive en topmodel på markedet for tablets. Softwaren skal også kunne følge med.

Apple foran på point

Her svigtes Samsung og andre Android- producente­r med ambitioner desværre af, at der fortsat er mere fokus på mobiltelef­oner end tablets.

Skylden ligger delvist hos Google, der ikke har forstået, at hvis de skal være bedst i en produktkat­egori som tablets, skal man i den grad gøre det med vilje.

Det betyder, at mange også etablerede udviklere af apps og tjenester til tablets primært har iPad og ikke modeller som denne i tankerne. Og det er virkelig ærgerligt, når man ser på potentiale­t i den hardware som Samsung, men også andre producente­r i dag formår at skrue sammen.

Det koster den

Jeg siger ikke, at modellen er ubrugelig. Slet ikke.

Men med seriens priser fra 5999 kroner og op til 9499 kroner gør Androidsof­twaren det selv med 5Gunderstø­ttelse svært ubetinget at anbefale et køb, selvom det meste er godt.

Sjældent har vi haft et display i hånden, der ser så godt ud som på testmodell­en Galaxy Tab S7

 ?? PR- FOTO ?? Nej, det er ikke en iPad Pro, men Samsungs alternativ kaldet Galaxy Tab S7 på 11 tommer. Modellen findes også findes i en større Plus- udgave med et 12,4 tommers stort display.
PR- FOTO Nej, det er ikke en iPad Pro, men Samsungs alternativ kaldet Galaxy Tab S7 på 11 tommer. Modellen findes også findes i en større Plus- udgave med et 12,4 tommers stort display.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark