Ekstra Bladet

JONAS HAKKET IHJEL MED ADSKILLIGE KNIVSTIK

BESTIALSK OVERFALD: En 25- årig mand blev i går fængslet og sigtet for at have dræbt Jonas Frederik Drewsen med stik i halsen, på kroppen og i benene

- TORSTEN RUUS ruus@ eb.dk

Med begge håndled surret fast i et fikserings­bælte blev en 25- årig mand klokken 9.28 i går ført ind i retssal C i retten i Holbæk.

Han var flankeret af to politifolk.

Den ranke mand blev kort efter i den åbne del af grundlovsf­orhøret konfronter­et med, at han er sigtet for at have dræbt Jonas Frederik Drewsen med ’ adskillige knivstik’ foran den 31- årige førtidspen­sionists private bolig i Stoustræde i Gundsømagl­e.

Det dødbringen­de overfald skete torsdag aften omkring klokken 22.45. Nægter sig skyldig

Politiets anklager, Rune Rydik, supplerede i sin oplæsning af sigtelsen med, at den 25- årige efter politiets opfattelse skal have stukket Jonas Frederik Drewsen i benene, i kroppen og siden af halsen.

På den drabssigte­de mands vegne fastslog forsvarere­n, Linda Lange, at den unge mand nægter sig skyldig.

Dørene blev derefter lukket. Det skete med den begrundels­e, at der stadig kan være uidentific­erede gerningsmæ­nd på fri fod.

Efter halvanden times afhøring bag lukkede døre blev den sigtede mand varetægtsf­ængslet frem til 15. oktober på en begrundet mistanke om at være skyldig.

En kendelse som han på stedet kærede.

Jonas: ’ Ring 112’

Den 25- årige sjællænder blev anholdt fredag eftermidda­g i sin hjemby Slagelse.

Det skete lidt mere end et halvt døgn efter det dødbringen­de overfald på Jonas Frederik Drewsen, som ifølge en genbo nåede at råbe ’ hjælp, jeg er stukket – ring 112’, før han mistede bevidsthed­en liggende på et parkerings­areal få meter fra sit lejede rækkehus.

Det udløste en massiv udrykning, og naboer og senere profession­elle reddere forsøgte forgæves at redde den blødende mands liv. Kriminel fortid

Overfor Ekstra Bladet lægger den afdøde mands forældre, Lotte og Bjørn Drewsen, ikke skjul på, at deres søn har en kriminel fortid.

Han er tidligere dømt for blandt andet underslæb, afpresning, vold, trusler og tyveri. Han fik senest en dom på 10 måneders fængsel tilbage i 2013. Han har desuden haft et et misbrug af alkohol og hash, men det skal han ifølge sine forældre have lagt bag sig. Blomster, øl og lys

Om Jonas Frederik Drewse sens fortid kan have haft be betydning for, hvad der sk skete torsdag aften, ved pa parret ikke, og politiet ha har ikke ønsket at give offentligh­eden fe indblik i polit litiets efterforsk­ning elle ler spekulere i gerningsm mandens eventuelle motiv. ti

Op imod 50 familiemed­lemmer, m venner og naboer na afholdt fredag aften af en spontan mindehøjti­delighed de ved gerningsst­edet ge i Gundsømagl­e. sø

Der blev lagt blomster, ster, tændt t lys og sat nogle øl til minde om Jonas Frederik Drewsen.

 ?? PRIVATFOTO ?? Den drabssigte­de og fængslede mand har en kriminel fortid og blev i 2018 dømt for et dramatisk rambuk-tyveri med millionfor­tjeneste.
PRIVATFOTO Den drabssigte­de og fængslede mand har en kriminel fortid og blev i 2018 dømt for et dramatisk rambuk-tyveri med millionfor­tjeneste.
 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Efterforsk­ere og teknikere fra Midt- og Vestsjælla­nds Politi arbejder her på højtryk omkring gerningsst­edet for drabet på Jonas Frederik Drewsen i den lille by Gundsømagl­e.
FOTO: KENNETH MEYER Efterforsk­ere og teknikere fra Midt- og Vestsjælla­nds Politi arbejder her på højtryk omkring gerningsst­edet for drabet på Jonas Frederik Drewsen i den lille by Gundsømagl­e.
 ??  ??
 ??  ?? . r å g i t e d a l
B a r t s k
E
. r å g i t e d a l B a r t s k E

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark