Ekstra Bladet

INGEN MÅ VÆRE SMITTEDE

- Poul Madsen

Omkostning­erne er, at vi lige så godt kan vænne os til, at vi lukker op og ned på skift

må være den frygtede coronabølg­e nr. to, vi befinder os i. □llers ligner de mange foranstalt­ninger og begrænsnin­ger i vores liv jo vanvid. Mundbind er det mindste. Men fester, sport og kultur arrangemen­ter en masse aflyses, fordi vi ikke må samles mere end 50 ad gangen. Det var godt, vi lige nåede at få afviklet de udskudte konfirmati­oner fra foråret. Politiet stormer restaurant­er, fordi de er ved at afregne med de sidste gæster et minut over kl. 22. Skoler og daginstitu­tioner lukker på skift, og vi opfordres igen til at arbejde hjemme.

SER man på tallene, er der ingen dækning for at skride så hårdt ind. Godt to millioner test er gennemført. Kun 21.000 har påvist smitte. Det er omkring 1 %. Og hospitaler­ne er på ingen måde overbelast­ede eller på vej til at blive det. ❘ går var 62 indlagt med corona.

MEN i Mette Frederikse­ns Danmark må der ikke være smitte. Det er regeringen­s succeskrit­erie. Og da vi alle er så skræmte af corona, er det også måden at blive populær på, synes man at tænke.

VIRKER det? Måske. Men omkostning­erne er, at vi lige så godt kan vænne os til, at vi lukker op og ned på skift, så ingen til sidst kan finde rundt i hvordan reglerne er. Der kommer hele tiden nye regler. Regeringen vil så gerne vise handlekraf­t, men er det i virkelighe­den bare et dække over, at strategien om nul smittede fra starten var umulig?

JEG ved det ikke og vil helst tro, at Mette Frederikse­n og hendes eksperter har ret. Men jeg kommer desværre ofte i tvivl, specielt når jeg hører Kåre Mølback tale om, at vi skal danne små sociale bobler og kun tale med dem hele efteråret. Som så siden skydes ned.

JEG er på ingen måde ekspert, men vil gerne spørge, om ikke der manes et coronaspøg­else frem her? Om ikke de mange og ind i mellem ulogiske regler mest af alt gør os 98 procent bange og 99 procent i tvivl, mens kun regeringen finder dem 100 procent nødvendige? Hvis det er coronabølg­e nr. to, tyder tallene vel på, at vi godt kan tage det lidt mere roligt.

 ?? FOTO: HENNING BAGGER ?? Godt to millioner test er gennemført. Kun 21.000 har påvist smitte. Det er omkring en procent.
FOTO: HENNING BAGGER Godt to millioner test er gennemført. Kun 21.000 har påvist smitte. Det er omkring en procent.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark