Ekstra Bladet

SISTO STIK

FC Midtjyllan­d vandt en snæver, men stensikker sejr over Lyngby

-

Pione Sisto tænder for alvor Champions Leaguedrøm­mene i FC Midtjyllan­d, efter han i går blev matchvinde­r for FC Midtjyllan­d, da Lyngby blev besejret 1- 0 på MCH Arena.

Den hjemvendte akademidre­ng huggede til efter et kvarter, da en returbold uden for feltet faldt perfekt til supertekni­keren, der tørt bankede bolden ind bag Thomas Mikkelsen.

– Det var ikke en forløsning for mig at score, for det er ikke det, som jeg søger, konstatere­de matchvinde­ren selv efter sejren.

– Jeg har fundet ud af, at jo mere jeg giver, jo mere får jeg igen.

Største individual­ist

– Det der med at gå ind og være afgørende fylder ikke noget for mig, lød det fra Sisto, der dog ikke er blevet så meget holdspille­r, at han ikke fremstod som den største individual­ist på dagen.

Målet tændte op under Pione Sisto og det øvrige FC Midtjyllan­d- mandskab, hvor Brian Priske havde givet en stribe normale reserver chance.

Det gav en urytmisk indledning, hvor FCM efter scoringen virkelig fandt takten. Med Evander tilbage i startforma­tionen var der masser af teknisk kvalitet hos mestrene, der efter åbningsmål­et nærmest var ved at splitte Lyngby ad.

Bozhidar Kraev blev spillet helt fri, men pillet af Thomas Mikkelsen og sprudlende Sisto fandt kort efter Dion Cools med en sublimt set pasning. Den belgiske back forivrede sig imidlertid overfor Thomas Mikkelsen og lobbede forbi mål.

Usammenspi­llet

Det betød den snævre føring ikke blev udbygget op mod pausen, og det gav Lyngby en mulighed for at komme tilbage i opgøret, hvor de i det første kvarter havde haft fine muligheder mod det usammenspi­llede FCM- hold.

FC Midtjyllan­d uden kaptajn Erik Sviatchenk­o, Joel Andersson og Frank Onyeka – samt Awer Mabil og Sory Kaba bænket, insistered­e på det sikre efter pausen, hvor Lyngby aldrig for alvor kom tæt på.

Og så endte Pione Sisto med at rende med matchvinde­r- rollen i sin første start efter hjemkomste­n.

 ?? FOTO: HENNING BAGGER/ RITZAU SCANPIX ?? Den sad
Pione Sisto bankede en returbold i nettet og sætter fart i drømmene om succes i CL.
FOTO: HENNING BAGGER/ RITZAU SCANPIX Den sad Pione Sisto bankede en returbold i nettet og sætter fart i drømmene om succes i CL.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark