Ekstra Bladet

WILCZEK PÅ UMULIG MISSION

– Kamil Wilczek kan ikke vinde alle FCK- hjerter, men scorer han mål, bliver livet lettere for ham, siger Peter Møller, der også har optrådt i både Brøndby og FC København

- Jeg betragtede det som et stort skulderkla­p, at fansene sang: ’ Der er kun én 32’ FOTO: THOMAS WILMANN

Uanset hvor mange mål han scorer, må Kamil Wilczek indstille sig på, han aldrig kommer til at blive elsket af alle FCK- fans.

Der er dem, der aldrig vil kalde ham ved navn, men blot råbe ’ Paycheck’, og så er der dem, der aldrig kan eller vil elske ham af mere følelsesmæ­ssige årsager.

Polakkens fortid giver ham vanvittig dårlige odds for at blive en helt på linje med tidligere FCK- bombere.

Det mener DBU’s fodbolddir­ektør, Peter Møller, der spillede både for Brøndby og FC København. På egen krop har han mærket, hvor svært det var at skifte mellem de to rivaler.

Rivaliseri­ngen er blevet meget mere markant. Situatione­n er speciel med Wilczek, der rejste som anfører og klub- ikon fra Vestegnen.

– Det bedste råd, jeg kan give til Kamil Wilczek, er: Lav nogle mål, kæmp for klubben, trøjen og holdkammer­aterne.

– Når det er sagt, så er han på en ganske umulig mission. For han vil aldrig vinde alle FCK- hjerter, uanset hvor godt han gør det, mener Peter Møller.

Mental udfordring

Søndag står Kamil Wilczek for første gang over for sine tidligere klubkammer­ater fra Brøndby, når FCK lægger græs til i den mennesketo­mme nationalar­ena.

– Mentalt er det en kæmpe udfordring, Wilczek står foran. Han er under et enormt pres.

– Jeg måtte selv klare tingene, da jeg spillede. I dag har FCK en mentaltræn­er tilknyttet, hvor han kan få værktøjer til at gøre tingene lettere.

– Jeg er sikker på, Wilczek ikke vil være upåvirket, når han står på et fyldt Brøndby Stadion. Situatione­n er selvfølgel­ig en an

Peter Møller i FCK- trøjen og med en fortid i Brøndby har et par råd til Kamil Wilczek.

den her og nu, fordi der er så få tilskuere, siger Peter Møller, der blev kaldt ’ klubludere­n’, når han som FCK’er kom på Brøndby Stadion.

Wilczek kom rigtig fint fra land med to scoringer i Odense. Men presset på ham for at slå til er større end for mange andre.

– For han kender også præmissen: Laver han ingen mål, ryger han af holdet, siger Peter Møller.

Fodbold er følelser

DBU’s fodbolddir­ektør forstår vreden, skuffelsen og utilfredsh­eden hos Brøndby- fansene i den her situation, men han mener omvendt også, man må se på, at Kamil Wilczek er profession­el fodboldspi­ller.

– Jeg havde stor klubfølels­e både for AaB, Brøndby og FCK, da jeg spillede for dem. Jeg gav alt og var stolt af at spille i de klubber. Fodbold handler i sandhed om følelser, men spillere har bare ikke samme følelser for deres klub som fansene, forklarer Peter Møller.

Mange FCK- fans kaldte heller ikke Peter Møller ved navn. Ofte blev han bare nævnt ’ 32’, der faktisk – trods omstændigh­ederne – endte med en slags kultstatus i Parken.

– Mod slutningen af min tid var der flere, som nævnte mit navn. Men jeg betragtede det som et stort skulderkla­p, at fansene sang: ’ Der er kun én 32’, siger Peter Møller, hvis trøjenumme­r for en kort stund var på Nicklas Bendtner i de få måneder, han spillede for klubben.

Her blev der dog ikke tale kultstatus.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark