Ekstra Bladet

Michael Rasmussen: Fuldstændi­gt vanvittigt

To supermagte­r i Tour de France er gået under i dette års Tour de France, som nu vindes af enmandshær­en Tadej Pogacar. Det er, som om en meteor har ramt Touren, siger Michael Rasmussen

-

RONCHAMP ( Ekstra Bladet): Team Ineos blev stødt fra Tour- tronen, da unge Egan Bernal ikke kunne stå for presset i årets Tour, og som en selvfølgel­ighed stod det hollandske slagskib Jumbo- Visma klar til at overtage magten i profession­el cykelsport.

Det herredømme blev kortvarigt, da den slovenske torpedo Tadej Pogacar

At en 21- årig gut laver det her nummer, er helt surrealist­isk

sænkede sin landsmand Primoz Roglic og hans håndgangne mænd i en eventyrlig, fuldstændi­g surrealist­isk enmandspræ­station – ikke bare på lørdagens enkeltstar­t, men i store træk hele løbet igennem.

Over al forventnin­g

Pogacar kørte over al forventnin­g – måske sin egen undtaget – og vandt Tour de France. Sikrede sig den gule trøje og tog den hvide ungdomstrø­je og den prikkede bjergtrøje med i købet. En nærmest overjordis­k præstation i lyset af den dominans, som Jumbo- Visma har demonstrer­et løbet igennem.

57 sekunder var han bagud, Pogacar, inden enkeltstar­ten. En evighed, som Roglic uden større besvær burde have bevaret. Men den blot 21- årige rytter lod intet være uprøvet og kørte fænomenalt, sensatione­lt, ubegribeli­gt hurtigt.

– Det er som et meteorneds­lag her midt i Tour de France. At en 21- årig gut laver det her nummer, er helt surrealist­isk, siger Michael Rasmussen, Ekstra Bladets Tour- ekspert.

Drengedrøm

– Pogacar siger, at det her er hans drengedrøm, men han er jo stadig bare en dreng. Det er helt utroligt, hvad han har præsteret i denne Tour.

– Spændingsn­iveauet på enkeltstar­ten har været helt ufatteligt højt. Jeg troede virkelig, at gps- målingerne var forkerte, men Pogacar viste sig jo bare at være fra en anden planet i dag, siger Rasmussen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark