Ekstra Bladet

Løven blev til lam

-

Jimmy Miller, der havde stået bag de fire foregående og lovpriste Stones- plader, var efterhånde­n ikke meget bevendt som producer. – For mange stoffer og hvad ved jeg, siger Mick Jagger. – Han blev ufokuseret. Sad og ridsede hagekors i mixerpulte­n. Han kom som en løve og faldt ned som et lam, har Keith Richards sagt. En turné i Asien og Australien var ved at gå i vasken. Japan nægtede dem indrejse, og seks udsolgte koncerter måtte aflyses. Saxofonist­en Bobby Keys fik i Honolulus lufthavn vendt sit instrument på hovedet. Ud faldt sørme en sprøjte.

Senere på foråret rykkede selskabet til London for at færdiggøre albummet, og efterfølge­nde blev der også turneret i syv uger i Europa.

Undervejs fik Keith Richards at vide, at en af hans venner fra ’ Exile …’- dagene, countrymus­ikeren Gram Parsons, var død af en overdosis.

– Jeg stod og tissede med Bobby Keys efter en koncert i Innsbruck, og Bob sagde, at han lige havde fået et opkald om, at Gram var død. ’ WHAT?’. Mit tis stoppede midt i strålen, siger han i magasinet Uncut.

Bobby Keys’ tilknytnin­g til bandet stoppede lige så brat.

– Mick fyrede ham. Årsagen var, at han udeblev fra en koncert. Han nægtede at forlade et badekar fyldt med champagne og groupies. Jeg sagde til ham: ’ Du går når ikke bussen’. Det tog mig ti år at få ham med igen, siger Keith Richards.

Saxofonist­en Bobby Keys fik i Honolulus lufthavn vendt sit instrument på hovedet. Ud faldt sørme en sprøjte

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark