Ekstra Bladet

SURE BÆR PÅ POLITIKEN

-

Christian Jensen nedsablede i går en ny portrætbog om Kristian Thulesen Dahl – skrevet af en Ekstra Bladet- journalist Kristian Brårud Larsen og en journalist fra Vejle Amts Folkeblad, Kaare Hanghøj Johansen.

Den kører i et ’ journalist­isk- etisk sumpområde’, blandt andet fordi den er baseret på over 100 anonymiser­ede interviews, mener han.

Gang på gang opremser Jensen, at biografien er fuld af nye, interessan­te oplysninge­r, men fraråder alligevel til slut, at man investerer tid i at læse den. Alt i alt er den uværdig og uanvendeli­g for alle andre end særligt politisk engagerede, mener han.

Christian Jensen er jo selv lidt af en kender inden for journalist­isk sumpetik. Som da han f.eks. i sommer forsvarede, at avisens politiske redaktør, Anders Bæksgaard, holdt sommerferi­e på første klasse med familien i en Tesla, stillet til rådighed af Tesla, og på diverse skønne sommerhote­ller, ligeledes betalt af hotellerne. Alt sammen fyldigt berømmet i trykt avis og på net.

Samtidig med at beskatning­en af elbiler jo er et hot emne politisk netop i denne sæson.

Er rønnebærre­ne lidt sure måske? Ville Politikens chefrdakti­on hellere kendes på, at Politikens politiske reportere leverede en interessan­t, politisk biografi? End på en politisk redaktør, der får ferien betalt af en superlobby­ist med meget politisk på spil på Christians­borg?

Og hvor lang tid og hvor mange anonyme kilder var det, Politiken brugte på at udnævne Peter Aalbæk til Danmarks svar på Weinstein?

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Politikens chefredakt­ør Christian Jensen har ét sæt regler for sine egne medarbejde­re og et for resten af medieverde­nen.
FOTO: JENS DRESLING Politikens chefredakt­ør Christian Jensen har ét sæt regler for sine egne medarbejde­re og et for resten af medieverde­nen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark