Ekstra Bladet

Mysteriet Jan Max Larsen

-

Det internatio­nale magasin Newsweek har beskrevet ham som et mysterium. En hemmelighe­dsfuld bagmand med tre pas, der kun kommuniker­er via krypterede tjenester og ikke har konto på nogen sociale medier. En nøglefigur i en europæisk momsmafia, som ingen ved, hvordan ser ud.

Ekstra Bladet kan nu sætte ansigt på den 53- årige Jan Max Larsen, som i 2017 blev anholdt af dansk politi i Gentofte og efterfølge­nde sad varetægtsf­ængslet i knap et halvt år, før han blev udleveret til Polen. Her sad han så indespærre­t i to år, før han 17. december sidste år blev løsladt, angiveligt mod kaution, og vendte retur til Danmark.

I dansk sammenhæng har den ifølge flere kilder bankuddann­ede Jan Max Larsen adskillige konkurser på cv’et. En stor del af dem inden for ejendomsbr­anchen.

Fashionabe­l adresse

Ifølge cpr- registret udrejste Jan Max Larsen til Storbritan­nien i 2014 og har ikke haft adresse i sit hjemland siden. Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r har manden siden boet i både Dubai og Spanien, inden han i 2017 blev anholdt og fængslet. Efter løsladelse­n i Polen har han selv oplyst, at han bor hos et familiemed­lem på Sjælland.

Flere kilder peger imidlertid på, at den 53- årige huserer på en fashionabe­l adresse i Københavns indre by. Her står mandens efternavn på dørtelefon­en til en 264 kvadratmet­er stor lejlighed, som senest blev handlet i 2019 til en pris på 30,5 mio. kroner. Et af Larsens nærtståend­e familiemed­lemmer har for nylig registrere­t en virksomhed på adressen.

’ Vi udtaler os ikke’

Udlejer af lejlighede­n er Jesper Brunander, som Jan Max Larsen tidligere har drevet virksomhed sammen med. Den tidligere partner har ikke besvaret Ekstra Bladets gentagne henvendels­er på telefon og mail, men oplyser via en medarbejde­r i sit firma pr. mail:

’ Vi udtaler os ikke om vores lejere, men jeg kan gentage, at det ikke er Jan Max Larsen, der lejer lejlighede­n.’

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark