Ekstra Bladet

Skaffede kontanter til Britta

-

I ugevis drev den nu svindeldøm­te Britta Nielsen gæk med Interpol, da internatio­nale politistyr­ker jagtede hende rundt i Sydafrika i 2018.

Ifølge Interpol- efterforsk­eren Willem Jacobus van der Heever lykkedes det ikke mindst, fordi flere navngivne personer hjalp hende, mens hun var på flugt. En af dem er Gunther Skarin.

Det er stadig et mysterium, hvordan Britta Nielsen kom i kontakt med den driftige dansker, men ifølge Interpol og retsdokume­nter forsynede han Britta Nielsen med kontanter under flugten.

Det var også Skarin, der lejede og betalte for værelse 207 i hotelkompl­ekset Weom i forretning­skvarteret Sandton i Johannesbu­rg, hvor Britta blev anholdt om morgenen 5. november 2018.

Bor i Sydafrika

Gunther Skarin er i dag bosat i Johannesbu­rg i Sydafrika, men han har ifølge CVR- registret et hav af virksomhed­sopstarter og konkurser i Danmark. Han har for tiden to aktive firmaer i herhjemme, men de er også under konkursbeh­andling.

Ekstra Bladet mødte ham sidste år, da Britta Nielsens sydafrikan­ske luksus kom på auktion. Efter en budkrig med andre interesser­ede købere, endte han med betale 4000 rand eller 1760 danske kroner for en mikrobølge­ovn, kaffemaski­ne, nogle Zwilling- knive og alverdens assorteret køkkenudst­yr.

Skarin afslørede også, at han egentlig ville have budt på Britta Nielsens Land Rover og hus.

– Jeg kan ikke købe det, når I er her. Så skriver I bare, jeg har købt det for hendes penge eller sådan noget vrøvl.

Gunther Skarin er aldrig blevet retsforful­gt for at hjælpe Britta Nielsen under flugten.

 ??  ??
 ?? PRIVATFOTO ?? Britta Nielsen, der blev idømt 6,5 års fængsel, flygtede til Sydafrika.
PRIVATFOTO Britta Nielsen, der blev idømt 6,5 års fængsel, flygtede til Sydafrika.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark