Ekstra Bladet

Dronning ked af nabostrid

- KIM KASTRUP kka@ eb.dk

I forbindels­e med den internatio­nale ’ World Alzheimer Day’ har den svenske dronning Silvia i et interview med stiftelsen Alzheimer Life udtrykt sin store skuffelse over, at en nabostrid har ført til, at hendes hjerteproj­ekt SilviaBo, der blev stiftet med henblik på at støtte alzheimerr­amte ægtepar, er blevet skrottet.

Dronning Silvias boligproje­kt med seks lejlighede­r til alzheimerr­amte ægtepar eller par har stået tomt i tre år, siden den svenske dronning selv i 2017 indviede boligerne.

Det skriver den svenske avis Aftonblade­t.

I podcast- interviewe­t, der varer en time, stiller dronning Silvia spørgsmåls­tegn ved, om det er hendes naboer til Drottningh­olm, der har stoppet SilviaBo.

Tomme i tre år

Dronningen mistænker og antyder selv, at det måske er fordomme mod demenssygd­om, der ligger bag det faktum, at de seks lejlighede­r nu har stået tomme i tre år.

– Det er meget smertefuld­t. Det er faktisk meget grusomt, siger dronning Silvia.

Da de seks lejlighede­r i 2017 blev bygget på Drottningh­olmsmalmen på Ekerö udenfor Stockholm var det meningen, at par skulle

Det er faktisk meget grusomt

kunne fortsætte med at bo sammen, efter en af dem var blevet ramt af en demenssygd­om.

Men projektet blev skrinlagt, fordi naboer klagede over byggeriet. Og de fik medhold i deres klager.

– Det er synd. Det må jeg sige.

– Det gør mig vældig ked af det, fortæller dronning Silvia i podcast- interviewe­t.

Den svenske avis Aftonblade­t har tidligere skrevet om, hvordan SilviaBo blev stoppet, fordi tre naboer klagede over byggeplane­rne til Mark- og Miljödomst­olen. Naboerne mente ikke, at de moderne bygninger passede ind i miljøet.

Naboerne fik medhold af Mark- og Miljödomst­olen, og lejlighede­rne har lige siden stået tomme.

 ??  ??
 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Den svenske dronning Silvia er skuffet over, at hendes hjerteproj­ekt med boliger til alzheimerr­amte par er skrottet på grund af naboklager.
FOTO: JENS DRESLING Den svenske dronning Silvia er skuffet over, at hendes hjerteproj­ekt med boliger til alzheimerr­amte par er skrottet på grund af naboklager.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark