Ekstra Bladet

Endelig gift som 70- årig

-

Der er visse ting, man må prøve i hvert fald én gang i sit liv. Giftermål kunne være en af disse ting, og nu har Tommy Kenter så ladet sig smede i hymens lænker. Nærmest uden at offentligh­eden har opdaget det.

– Janne og jeg nåede det lige inden den store lockdown. Det var heldigt. Festen blev holdt en uge før, og vi var 60 mennesker. Når man er blevet 70 år og skal giftes for første gang i sit liv, så skal man da have lidt ud af det, forklarer han smilende.

Vi kunne ikke se os selv i en kirke, og ritualet var skåret til, så det passede til os

Tommy Kenter har haft adskillige forhold igennem sit lange liv – blandt andet har han sin datter med kollegaen Ann Mari Max Hansen, men heller ikke her nåede han frem til alteret.

God tid

– 2020 skulle være et omskifteli­gt år, sagde astrologer­ne sidste år, og det må man sige har holdt stik for mange mennesker – og i hvert fald for mig. Jeg flyttede ind hos Janne permanent 1. marts i år i hendes lejlighed i indre København, og jeg er lykkelig, griner han.

Den folkekære skuespille­r mener, at når der nu alligevel ikke har været en skid at lave for en rask entertaine­r siden nytår, kan han lige så godt bruge tiden på at fin- indrette sit eget rum i det nye fælles hjem.

– Pludselig er der tid til at gøre alt det – også i forhold til sommerhuse­t, som har været udskudt alt for længe. Vi har opholdt os på landet så meget som overhovede­t muligt siden marts, forklarer han.

Frieriet til Janne Hiort, enke efter reklameman­den Peter Hiort, foregik udendørs i haven.

Meget romantisk

– Jeg er romantisk med stort ’ R’, så selvom vi sad og fik en prosaisk kop kaffe, sparede jeg ikke på romantikke­n. Og hun sagde til alt held ’ ja’. Vores ringe er hammerslåe­t sølv, som vi valgte i fællesskab. Jeg gik jo ikke ud og købte ringe, før jeg vidste, om hun ville giftes med mig, siger han med en ræv bag øret.

Det blev skuespille­rens datter, som er cand. theol., der sammen med Københavns kulturborg­mester viede parret i Sceneriet på Det Ny Teater.

– Vi kunne ikke se os selv i en kirke, og ritualet var skåret til, så det passede til os. Det samme var musikken. Vi hørte Procol Harum og Beach Boys’ skønne vokalharmo­nier. Det var lige os. Smukt, enkelt og vedkommend­e. Det føltes så rigtigt, fastslår Tommy Kenter. kash

 ??  ?? – Ære er godt, men penge lugter nu ikke. De ville være faldet på et tørt sted, siger Tommy Kenter med vanlig sort humor.
– Ære er godt, men penge lugter nu ikke. De ville være faldet på et tørt sted, siger Tommy Kenter med vanlig sort humor.
 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Tommy Kenter friede til Janne i haven og fik til alt held ’ ja’.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Tommy Kenter friede til Janne i haven og fik til alt held ’ ja’.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark