Ekstra Bladet

Meget mindre at leve for

- PETER DEGENKOLV FOTO: ANTHON UNGER pd@eb.dk

Med den pittoreske udsigt ud over Isefjorden sidder Annelise Heidemann og grubler over, hvordan hun skal finde råd til at blive boende i sin ældrebolig ved Isefjordsp­arken i Hundested.

– Jeg har været igennem et helvede med tre flytninger på halvandet år.

– Og endelig kom jeg her og følte, at jeg var landet i paradis, siger Annelise

Heidemann det. til Ekstra Bla

Men på det seneste er paradis blevet til helvede, fordi HAB (Hundested Almennytti­ge Boligselsk­ab), der er en del af DAB, påbegynder en omfattende renovering af 29 boliger i Isefjordsp­arken, der forventes at løbe op i 14 mio. kr.

De 14 mio. kr. er langt mere, end afdelingen har lagt til side, hvorfor de 29 folke– og førtidspen­sionister kan se frem til en huslejesti­gning på intet mindre end 25 procent over fire år.

Hundedyr lejlighed i Hundested

Huslejen, der på sigt kan løbe op i knap 9000 kr. for 69 kvm., er ifølge Annelise Heidemann stort set det samme, som hun får udbetalt i folkepensi­on.

– Så får man en prop, når man pludselig får at vide, at huslejen stiger så meget. Jeg har boet her knap i et års tid. Det var her i foråret, vi fik at vide, at den ville stige, siger Annelise Heidemann.

Den kommende huslejesti­gning betyder, at udgiften for Isefjordsp­arkens ældrebolig­er lander i den absolutte top, og det har konsekvens­er for Annelise Heidemann og de andre beboere.

– Vi får jo meget mindre at leve for. Og vi er jo alle sammen folke– eller førtidspen­sionister. Det er jo ikke ligefrem kæmpe lønninger eller pensioner, vi har i forvejen. Det kommer til at betyde en hel del, siger Annelise Heidimann.

I flere år er der ikke blevet henlagt nok midler til fremtidige renovering­er. De har nogle så tjent på, men Annelise Heidemann og andre nytilflytt­ede skal nu betale regningen ved kasse et.

Halsnæs Byråd nikkede på et møde i økonomiudv­alget ja til at stille lånegarant­i, men det skete ikke uden en løftet pegefinger.

– Vores ansvar er at godkende nogle af de her lån, eller garantisti­llelser. Det har ikke nogen konsekvens­er for kommunen, men det har konsekvens­er for de beboere, som får en huslejesti­gning. Og det er vi jo sådan set skide sure over for at være helt ærlig.

Pas biksen ordentligt

På det seneste er paradis blevet til helvede

Borgmester­en fortæller videre, at kommunen ikke fremover vil give en garanti, hvis ikke boligforen­ingen passer biksen ordentlig.

– Jeg tror ikke, at repræsenta­tion for boligforen­ingen er i tvivl om, hvad vi mente, da de gik fra det møde, siger Steffen Jensen.

 ??  ?? Renoveres akut
Annelise Heidimann har nu udsigt til store stilladser, fordi taget skulle renoveres akut.
Renoveres akut Annelise Heidimann har nu udsigt til store stilladser, fordi taget skulle renoveres akut.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark